Neamț: 36 de profesori pensionabili rămân la catedră, din toamnă

Inspectoratul Școlar Neamț a dat aviz favorabil, cu o singură excepție, profesorilor titulari care ating, în toamnă, vârsta de pensionare și vor să rămână la catedră încă 3 ani. Fostul inspector școlar general Emil Creangă, Gabriel Ploscă, liderul Sindicatului din Învățământ Neamț, Viorel Ciurea, directorul Palatului Copiilor Piatra Neamț ,Ilie Gheorghe Țedli, inspectorul școlar responsabil cu managementul instituțional și educațional, Florin Irimia, directorul Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, Alexandru Onel, directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Vasile Sav” Roman sunt printre profesorii cu funcții de conducere care vor să mai rămână în învățământ.

Singurul care a picat la dosar este profesorul de matematică Vasile Sandu, titular la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman. Întreg dosarul său a fost respins, începând de la consiliul de administrație al liceului și până la cel al Inspectoratului Școlar Neamț. Motivul este „competența profesională redusă, concretizată prin promovabilitate scăzută la bacalaureat, neimplicarea elevilor în concursuri și competiții școlare, neimplicarea în activitatea comisiilor permanente”, potrivit IȘJ Neamț.  Cei mai mulți profesori pe discipline sunt  titulari pe catedre de matematică, fizică, educatie și fizică și învățători .

Dosarele profesorilor care la 1 septembrie 2019 vor împlini vârsta de 65 de ani au fost admise de consiliile de administrație din școlile unde sunt titulari și de consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Neamț. După afișarea, în 5 februarie 2019, a listei finale, urmează perioada de contestații, între 7 și 11 februarie .

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *