Alt scandal la Spitalul de Urgență Neamț: Un medic acuză că a fost agresat de directorul de îngrijiri

După agresarea grupului compact de medici ortopezi acuzați că luau șpagă în mod organizat, un nou scandal zguduie Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Un medic reclamă că a fost agresat, verbal și fizic, de directorul de îngrijiri medicale.

Numerele de înregistrare ale plângerilor făcute de doamna doctor Gontariu

Potrivit medicului Daniela Gontariu, incidentul s-a petrecut în seara de 14 martie 2019, pe la ora 19, în parcarea din spatele spitalului nou, de lângă RMN. ”Se știe ce probleme sunt cu parcările din curtea spitalului. Am lăsat mașina acolo de dimineață. Ca de obicei, am lăsat și numărul de telefon, în caz că trebuie s-o mut. M-a sunat la 7 seara, deși la ora aia puțin probabil să mai fie cineva prin curte. Când am ieșit, era doamna, mașina ei nu mai era blocată, era scoasă și începe să-mi reproșeze că am lăsat mașina acolo, că și ieri am lăsat mașina acolo și am blocat altă mașină. M-a întrebat cine sunt și i-am spus, și-atunci a început să mă facă nesimțită, că n-am respect pentru medicii mai în vârstă și că sunt plină de reclamații, că să-mi fie rușine. Eu am deschis portiera, în ideea să plec acolo, am urcat în mașină ca să o mut și atunci m-a tras de mână, după care a plecat, mai erau câteva persoane cu ea. Am sunat la 112, cred că era în jurul orei 19.30, au venit polițiștii, am spus ce s-a-ntâmplat, iar a doua zi am fost la poliție și am făcut plângere în scris. Am făcut plângere și la managerul spitalului, și azi am vrut să vorbesc cu managerul, să-i prezint și alte aspecte, pentru că mi se pare abuz să te interesezi de anumiți pacienți în numele managerului. Astăzi, 19 martie, am făcut o nouă plângere la conducerea spitalului și una la OAMMR (n.n. – organismul profesional al asistenților medicali, funcția de director de îngrijiri fiind atributul asistentului medical). Eu, până la a fi numită această doamnă, nici nu știam că există funcția de director de îngrijiri. Nu am mai avut alte conflicte cu doamna director de îngrijiri. Nu știu dacă se rezolvă ceva…, dar nu mi se pare normală așa o atitudine”.

Asistenta șefă Nicolina Știrbu, directorul de îngrijiri al spitalului, a declarat că nu-și amintește de vreun conflict din seara de 14 martie, din curtea spitalului. ”Nu știu ce conflict, nu știu de vreo plângere. Oricum, văd că în urma mea apar conflictele”. Referirea privind conflictele se referă, probabil, la un material apărut în mesagerulneamt.ro privind o circulară trimisă de Nicolina Știrbu, în care cerea asistentelor să pregătească secțiile ca pentru o vizită de ministru.

Dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului, nu ne-a putut oferi un punct de vedere referitor la acest conflict, întrucât, până la sfârșitul documentării de astăzi, 19 martie, ar fi fost în operație, potrivit precizărilor oferite chiar de Nicolina Știrbu. (C.I.)

3 comments

 • adriana ruga

  martie 19, 2019 at 1:54 pm

  Am fost agresata verbal(telefonic si la locul de munca),in fata pacientilor,fara motiv de directoarea de ingrijiri a SJU. Atitudinea si limbajul acesteia nu poate fi redat.NIci cuvintele,nici amenintarile adresate personalului pe holul spitalului.Functia este efemera ! Dar cat timp o va avea ?

  Răspuns

 • cristian popa

  martie 19, 2019 at 6:55 pm

  Doamna directoare vorbeste f.f.urat ,ameninta personalul de la upu folosind cuvinte urate,cearta pe toata lumea si spune ca ne da afara.Tot timpul e pusa pe scandal,se leaga de oameni fara motiv nu accepta sa vorbesti,spune ca ea este sefa .Nu stie sa se comporte si nu stie ca ne facem datoria chiar daca este lipsa de personal.

  Răspuns

 • Daniel

  martie 20, 2019 at 3:18 pm

  O proasta care s-a ajuns !!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *