Constantin Nanu, medicul ortoped, aflat în arest pentru luare de mită, promovat la Consiliul Județean

În ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Neamț din 26 martie, consilierii vor fi puși în fața unei dileme existențiale: să voteze sau nu o hotărâre promovată chiar de președintele instituției.

Pe ordinea de zi apare propunerea de modificare a comisiilor de concurs și a celei de contestații de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț, pentru posturile de director medical și de director de îngrijiri. Atenți să-l înlocuiască pe Tărăntuș cu Cătălin Chiței, nimeni nu s-a gândit să-l înlocuiască și pe dr. Constantin Nanu, arestat în acest moment, în celebrul caz al medicilor ortopezi care ar fi cerut șpagă de la pacienți. Chiar dacă, până la data unei posibile contestații, pentru că el apare ca observator în această comisie, ca reprezentant de frunte al Colegiului Medicilor, s-ar putea ca el să fie eliberat și cercetat în stare de libertate, parcă tot nu ar cadra acum în vreo comisie, decât dacă și acolo ar fi vorba tot de șpăgi.

Cum a fost posibil ca o armată de funcționari să nu sesizeze acest lucru? Poate pentru că șef de comisie este Dan Vasile Constantin, care are un palmares greu de egalat în incompatibilități și totuși este pus să gireze numiri importante în spitalul pe care l-a păstorit din umbră cam de mult timp? De data aceasta Arsene nu este vinovat, dar ar trebui să cam dea de pământ cu cei care-l pun în asemenea situații mai mult decât penibile. Asta dacă-i mai pasă de imagine la nivelul județului. (M.N.)

One comment

  • V.Vasile

    martie 25, 2019 at 8:54 am

    Cine se aseamana…vor fi adunati la un loc, speram cat mai curand posibil.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *