Demisii sau demiteri: Bogdan Gavrilescu (viceprimar) și Eugen Pancu( șeful poliției locale) ar trebui să elibereze funcțiile din Primăria Piatra Neamț

Bogdan Gavrilescu, viceprimar și președintele PMP Neamț, a încălcat legea. Partidul său, nu se putea fără știrea și aprobarea sa, a instalat cel puțin două bannere cu conținut politic explicit în Piatra Neamț, între stâlpii dintre două străzi. Acest lucru este interzis chiar de o hotărâre a Consiliului Local Piatra Neamț. O confirmă chiar primarul Dragoș Chitic. Dl viceprimar, care trebuie să vegheze la punerea în practică a tuturor hotărârilor Consiliului Local, l-a durut în dos și poate nici acolo și a instalat bannerele, punând și niște polițiști locali, cei care trebuie să verifice dacă sunt autorizații pentru instalat asemenea mesaje, să supravegheze cum se comitea o încălcare a legii.

Polițiști care ajută la încălcarea legii. La ordin!
Bogdan Gavrilescu

De ce nu ne mai poate reprezenta Gavrilescu la Primărie? Pentru că și-a bătut joc de organul legislativ, Consiliul Local Piatra Neamț, care a interzis ceva prin HCL. Pentru că încălcat un regulament în vigoare. Pentru că a încălcat acest HCL, sau din prostie, sau din neștință sau, pur și simplu, pentru că nu-i pasă. Dacă e din prostie, n-ar fi o problemă, nu ar fi primul care ajunge prin concurs de împrejurări într-o funcție în primărie. Dacă e din neștiință, atunci nu are ce căuta acolo. Dacă e pentru că nu-i pasă, Consiliul Local ar trebui să-l schimbe de urgență din funcție. Decât unul care încalcă legea după bunul lui plac, folosindu- se funcție, dând ordine să se încalce legea, mai bine un pesedist care oricum nu iese din cuvântul lui Chitic. Iar modalitatea de a-l suna pe șeful poliției și ai cere ajutorul pentru instalare, fără să-i dai și documentul în baza căruia instalezi banner-ul arată cu adevărat ce a înțeles din administrația publică personajul Bogdan Gavrilescu. Care, dacă este totuși un om politic rațional, iese, își cere scuze și anunță că se retrage din funcția de viceprimar. După aceea, poate merge să ceară voturi.

Eugen Pancu, șeful poliției locale, nu mai are ce căuta în funcție, după prestația lamentabilă pe care a avut-o în acest caz. Contactat de un coleg din presă, dl. Pancu a dat niște declarații absolut scandaloase. El zice că l-a asigurat viceprimarul în persoană că are autorizații, da el nu le-a văzut, că doar chiar vicele coordonează activitatea Serviciului de Urbanism, unde se emit aceste autorizații. Plus că vicele coordonează și activitatea Poliției Locale, deci e șeful domnului Pancu și atunci polițitul șef Pancu nu cere autorizații și numără precum Ghiță Pristanda, un banner pe Eminescu, unul la intersecția de la Central, restul unde mai vrea șeful. Iar domnul Pancu e și om cu tabieturi speciale, că la leafă specială merg și astea: „Eu nu pot să solicit autorizația sâmbătă sau duminică de la cineva. În mod normal, așa ar fi trebuit să fie dar nu s-a întâmplat acum. Nu m-a sunat de la Urbanism să-mi spună că sunt emise două avize sau două autorizații pentru bannere. Asta e drept. Dar mâine dimineață la prima oră, să mă duc să verific eu, cu ochii mei, chestiunea asta. Și dacă într-adevăr, nu este așa, atunci vor fi date jos, o să se ia măsuri, eventual – a declarat Eugen Pancu pentru stiri-neamt.ro.

Muncă nenormată de polițist local
Eugen Pancu și locul de unde supravegheză la aplicare legii Gavrilescu

Dacă sâmbăta și duminica poliția lui Pancu nu poate cere autorizații, poate în schimb să ajute la asigurarea condițiilor pentru montarea unui banner care nu are ce căuta acolo, care nu are autorizație.

Războinic se arată după război șeful poliției locale, mai ales că se poate baza, știe el, pe colegii de la Urbanism că vor scoate rapid actele, că doar trebuie iarăși servit și protejat șefu.

În final, o concluzie tristă. Oamenii puși să respecte legea își bat joc de ea fără rușine, pentru că , din punctul lor de vedere, legea este doar pentru căței, nu pentru dulăiași ca ei.

Așteptăm reacția oficială a primarului Dragoș Chitic, a consilierilor locali și, nu-i așa, declarațiile de imagine ale lui Gavrilescu și Pancu. Dacă primul este ales local și-l pot sancționa consilierii cu schimbarea din funcție, așa cum ar fi normal, ultimul are drum liber spre demitere, deoarece nu mai are autoritatea morală de a sta în fața subordonaților săi după ce i-a trimis să supravegheze o încălcare a legii. Și impliciat, a contribuit la încălcarea ei.

Valentin Bălănescu

 

 

3 comments

 • Mike

  martie 24, 2019 at 4:22 pm

  Asta va doare pe voi? Da ca primarul folosește banul public pt partid, ce ziceți???? Vedeți ce lucrări se fac acum pe Cozla, pt ce se fac…… Termen 05.04 2019 ca pe 12. 04.2019 e mare petrecere cu europarlamentari PNL……..

  Răspuns

 • Catalin

  martie 24, 2019 at 10:50 pm

  Facand parte din comia de urbanism nu am aprobat incalcarea unui HCL.Nu a venit nici o propunere de eliberare de certificat de urbanism pentru bannere ceea ce nici nu se putea.Ce s-a intamplat este o incalcare grosolana a legii,tocmai de cei ce ar trebui sa o apere, in consecinta cei vinovati trebuie sa-si dea demisia .

  Răspuns

 • Ovidiu

  mai 22, 2019 at 9:26 pm

  Pancu ar fi trebuit de mult timp sa plece din functie. Comportamentul sau este total neprofesionalism.
  De altfel, se pare ca exercitarea necorespunzatoare a atributiilor de serviciu reprezinta o constanta in familia Pancu. Cei interesati ar trebui sa cerceteze si comportamentul nevestei sale (proaspat mutata intr-ul loc caldut si unde isi ia salariul stand degeaba) pe care a angajat-o tot pe baza de presiuni prin primarie. Prietenii stiu cum.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *