Curățenia de primăvară la spital împotmolită în birocrație și lipsă de bani

pietricica turism

Apariția articolului ”Să judecăm spitalul după copertă: bănci rupte, trepte roase, găuri în asfalt, moloz” a generat o reacție rapidă la conducerea instituției, cel puțin pe parte de informare din partea celor responsabili. A rezultat un document demn de revistele de umor, cu potențial de satiră. Oricum, printre rânduri, putem citi care sunt adevăratele cauze ale situației pe care n-a negat-o nimeni, dimpotrivă.

În concluzie, aflăm că ”Subsemnata, Gafița Lucica, șef serv. Administrativ, referitor la articolul din presă privind curtea spitalului «Să judecăm spitalul după copertă: bănci rupte, trepte roase, găuri în asfalt, moloz»”, informează conducerea despre următoarele. Intertitlurile aparțin redacției, că nu ne-am putut abține.

* Ușor cu vizualizarea gropilor, mai greu cu astupatul

– pentru lucrările de plombări cu asfalt am făcut referat pentru 2000 mp în anul 2018 și l-am repetat în anul 2019 pentru minimum de 40 mp, măcar pentru gropile cele mai mari.

În cursul zilei de 18.03.2019, împreună cu un reprezentant de la SC Publiserv SA și cu dl. cons. jur. Victor Marghidan, am mers și am vizualizat toată curtea în vederea efectuării măsurătorilor necesarea și întocmirea unui deviz.

În data de 22.03.2019, dl. cons. jur. Victor Marghidan a primit devizul pentru lucrări și am mers împreună să o informăm și pe doamna director economic. S-a stabilit ca să se mai întocmească un deviz cantitativ, fără prețuri, pentru a putea fi publicat în SICAP”.

Se observă modul regresiv cum merg lucrurile: în 2018 se vorbea de 2.000 mp, în 2019 doar de astuparea gropilor mai mari, probabil în speranța că, încet, încet, se va transforma totul într-o groapă circulabilă.

Strict legat de vizualizarea curții, inevitabil gândul zboară la, vorba poetului Adrian Alui Gheorghe, în ”Laika” sa, ”un cântec vesel, care altă dată prindea la momente bahice: «Ce te uiți în cur-/ ce te uiți în cur-/ ce te uiți în curtea mea,/ Parcă tu n-ai cur-/ parcă tu n-ai cur-/ parcă tu n-ai curtea ta…»”.

* De la Bărbuleț citire: nu sunt bani pentru scări măcinate

– pentru scările măcinate, am referate întocmite și în anii precedenți, în anul 2018 am adus și la cunoștința domnului Președinte al Consiliului de administrație la acea dată, domnul Bărbuleț, de pericolul care există pe scările mari de la pavilionul chirurgical. Erați și dumneavoastră prezent când ni s-a spus că nu sunt bani și s-a făcut lucrarea cu resurse proprii (ciment făcut de zugravul unității).

Am repetat referatul pentru reparația tuturor scărilor și trotuarelor, referatul nr. 8369/22.03.2019”.

În fața acestor argumente zdrobitoare – nici măcar dl. Bărbuleț nu a putut face nimic, că nu erau bani (dl. președinte Arsene știe că nu sunt bani?!?) -, ne rămâne doar să ne înclinăm în fața ingeniozității de a folosi zugravul în prepararea cimentului. Este bine măcar că nu au fost folosiți tehnicienii dentari și cimentul lor specific.

* Altele asemenea

 – pentru molozul din curte (zona Pediatrie), până la terminarea lucrărilor, constructorul are obligația să elimine toate deșeurile rezultate din activitatea de construcții pe propria cheltuială.

Dl. ing. Mutu a fost avertizat de către mine în privința deșeurilor și a promis că va elimina toate deșeurile până la finalizarea lucrărilor;

– pentru băncile deteriorate s-au achiziționat rigle de brad”.

După cum vedeți, rămâne cum am stabilit. În hârtii s-au luat toate măsurile. Dl. ing. Mutu va lua gunoaiele când firma își va primii bani restanți, iar riglele de brad trebuie așezate lângă bănci, de unde, probabil pe bază de nasul Samanthei sau inelul Arabellei, se vor așeza singure în locul celor deteriorate.

* Curățenie de primăvară până la ultimul pom!

În ceea ce privește curățenia de primăvară, am început cu văruitul pomilor din parcul de la oncologie și se continuă până la terminarea tuturor pomilor. Am mobilizat personalul pentru ziua de 23.03.2019 în vederea reparației și vopsirii băncilor și am reușit să finalizăm reparația și vopsirea tuturor băncilor din spital, cu ajutorul angajaților de la pază, operatori barieră, întreținere curte, urmând să continuăm cu strânsul crengilor din fața Pavilionului Chirurgical. Menționez că de la SC Brantner SRL nu ne pot livra decât un singur container de 8 mc pe zi. Până la data de 22.03.2019 s-au încărcat 6 containere de 8 mc și ar mai fi necesare încă atâtea doar pentru acea porțiune”.

Cine spunea că nu este necesar personal de pază în spital?!? Iar cei de la Bratner par să fie mai răi decât stafilococii aurii, parol! (M.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.