PMP Piatra Neamț s-a întors ”acasă” în alianța cu PSD

Ședința Consiliului Local Piatra Neamț de astăzi, 28 martie, a marcat reîntoarcerea Partidului Mișcarea Populară alături de alianța PSD-ALDE. Cel puțin trei proiecte nu au fost votate alături de foștii colegi liberali pentru că s-a supărat „el lider maximo”, Bogdan Gavrilescu și a cerut/ordonat colegilor de partid să voteze altfel. Este vorba de alegerea președintelui de ședință pentru perioada următoare, proiectul cu taximetriștii (liberalii doreau să nu crească numărul și așa mare al numărului de taximetre din oraș) și un proiect privitor la un garaj pe Aleea Tiparului.

De ce s-a supărat Bogdan Gavrilescu pe cominitatea liberală? Pentru că, a considerat el, că nu a fost suficient sprijinit în momentul în care a încălcat legea și a amplasat niște bannere în oraș, ba mai mult decât atât, cineva din primărie îndrăznește să se gândească să-i aplice și o amendă la partid. În definitiv, dacă nu se face cum vrea el, ce mare lucru să joci alături de PSD, poate oferă și mai mult.

În acest moment, putem spune că PMP-ul a revenit în alianța care l-a numit viceprimar pe Bogdan Gavrilescu, consfințind ”succesul electoral” al partidului condus atunci de Laurențiu Dulamă, viitorul viceprimar fiind la acea vreme un ilustru necunoscut de la care cu greu puteai scoate câteva cuvinte despre administrație. În ce măsură ședința de astăzi a fost doar un joc între Gavrilescu și primarul Chitic pentru a atrage atenția consilirilor liberali că pot ajunge ușor în opoziție, vom vedea în perioada următoare. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *