EUROPARLAMENTARE 2019: Piatra Neamț are trei candidați pe lista Pro România

pietricica turism

Între candidații cu care vor defila principalele formațiuni politice în alegerile europarlamentare din 26 mai, Pro România este singurul partid care nu doar a alocat regiunii Moldova atenția meritată, ci inclusiv județului Neamț.

Trei dintre personalitățile cu care partidul lui Victor Ponta se prezintă în prima înfruntare electorală în această formulă sunt cu reședința în Piatra Neamț.

Unul dintre aceștia, Iurie Leancă, fost prim-ministru al Republicii Moldova, este și cel mai bine plasat în lista completă de 33 de persoane pe care Pro România a depus-o la Biroul Electoral Central. Iurie Leancă este pe poziția 4.

Adeziunea lui Iurie Leancăirie Leancă, Pro România, Liviu Harbuz, Raluca Nicoleta Halit

Următorul nemțean propus de Ponta este binecunoscutul medic veterinar Liviu Harbuz, care, în 2016, a și candidat la funcția de primar al municipiului Piatra Neamț. Harbuz este pe poziția 19, urmat îndeaproape, pe 22, de Raluca Nicoleta Halit, specialist în securitate și apărare.

Lista completă a Pro România o găsiți aici.

PSD, PNL și ALDE nu au rezervat niciun loc județului Neamț, mergând, probabil, pe ideea că sunt de ajuns funcțiile deținute de liderii județeni la vârful partidelor, la centru. Bine, cu excepția ALDE, unde pare să se aplice reversul, adică lui Ion Asaftei îi e de ajuns funcția din județ.

PMP are un nume din Piatra Neamț pe listă, Bogdan Gavrilescu, însă acesta e ”strategic” plasat pe locul 27, ceea ce îi oferă spre zero șanse să ajungă europarlamentar, chiar dacă lista PMP e trasă de Traian Băsescu, care pleacă din pole position.

Tot cu titlul de ”să fie-acolo”, unde ”acolo” înseamnă lista UNPR, este avocatul Daniel Manolache, din Trifești, care își joacă aceleași șanse ca dl. Gavrilescu de la Piatra.

Opt formațiuni politice au depus liste complete de candidați pentru alegerile europarlamentare din 26 mai: PSD, Alianța 2020 USR PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR și PMP. La acestea se adaugă și un candidat independent, Ana Dobre, consilier imobiliar în București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.