Ministrul Transporturilor și șeful CJ Neamț promit la unison: ”Drumul Bicaz-Poiana Largului gata în maximum 6 luni”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent astăzi, 1 martie în județul Neamț, a făcut un anunțt foarte important pentru nemțeni, în special pentru cei de pe Valea Muntelui: drumul de la Bicaz la Poiana Largului va fi gata în cel mult jumătate de an.

Răzvan Cuc, împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, cu directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, și cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, au discutat despre termene concrete în cazul proiectelor în derulare și viitoare.

Un punct aparte al declarațiilor l-a constituit drumul Bicaz – Poiana Largului, pe care cei trei oficiali l-au și parcurs, cu opriri în punctele critice.

Am găsit o soluție în ajutorul locuitorilor din zonă”, a anunțat ministrul Cuc. ”Inițial, era gândită reabilitarea și modernizarea lui, dar au fost identificate 38 de puncte de calamități pe acest drum. Valoarea inițială pentru modernizarea drumului era de 284 de milioane de lei. Valoarea calamităților este în jur de 330 de milioane, net superioasă reabilității. Am optat, de comun acord, ca săptămâna viitoare să demareze procedurile de invitație și se va merge pe calamități”, a adăugat acesta.

Acest lucru ar trebui să conducă la finalizarea lucrării pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului în maximum 6 luni.

Ministrul Transporturilor a anunțat și că luna aceasta încep procedurile pentru elaborarea studiului de fezabilitate în proiectul drumului expres Piatra Neamț – Bacău, care va fi făcut de la zero, cu totul nou, realizat cu fonduri nerambursabile. Nu se poate spune exact pe unde va trece, dar se știe că va face legătura cu șoseaua de centură a municipiului Bacău și se va conecta la coridorul 9 de autostrăzi. ”Practic, va crea un punct de dezvoltare economică a județului”, au susținut oficialii.

În conntinuare, s-a vorbit despre continuarea lucrărilor la podul de la Preluca, podul de la Girov, turnarea unui covor asfaltic pe DNS, pe segmentul de la Castelul de Apă Roman până la Moșca, Iași, serios afectat de traficul greu.

Așteptăm calitate a lucrărilor și celeritate. Bani sunt!”, a declarat Răzvan Cuc.

Trebuie să înțelegeți, nu putem face noi în trei ani pe Drumurile Naționale ce n-au făcut ceilalți în 50 de ani. Trebuie să existe un pic de înțelegere, nu avem cum, tehnic. Voință este, slavă Domnului!”, a declarat și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Declarațiile integrale:

 

1 COMENTARIU

  1. Si pasaje peste/pe sub cele 4 treceri la nivel cu calea ferata de pe drumul Piatra Neamt – Bacau cam pe cind? In mileniul urmator?
    Nu cred ca mai exista in Europa de Est un astfel de drum intre 2 resedinte de judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.