Fără protest la simulare în Neamţ

Probele scrise la simularea de evaluare națională au fost luate în serios de elevii din clasele a VII-a și a VIII-a din Neamț. Sub sloganul „foaia albă”, Consiliul Național al Elevilor a inițiat, în urmă cu o săptămână, un protest la care a invitat elevii să predea foile la simulare fără să rezolve subiectele, ori să-și scrie nemulțumirile față de sistemul de învățământ. La Neamț, protestul lansat în mediul virtual de organismul care-i reprezintă pe elevi n-a avut ecou.

Cei de gimnaziu au preferat să susțină verificările la materiile de examen și, chiar dacă au aflat doar cu o lună înainte că vor intra în simulări, elevii de-a VII-a au fost prezenți: „Ambele probe scrise din cadrul simulării de evaluare națională, cea la limba și literatura română și cea la matematică, s-au desfășurat fără probleme. Nu am avut elevi eliminați, nici foi albe predate”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Ioan Milea.

Au participat aproape 9.000 de elevi în fiecare din cele două zile când au fost programate probele scrise (11 și 12 martie). Potrivit situației centralizate de Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț, la proba de limba și literatura română au fost prezenți 4.372 de elevi de clasa a VII-a și au lipsit 103, iar la proba de matematică au fost prezenți 4.387 elevi și 84 absenți. La clasele a VIII-a, la prima probă au participat 4.456 de elevi și 84 au lipsit, iar la matematică 64 au absentat. Liceenii susțin, în perioada 18-21 martie, simularea de bacalaureat. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *