Jenant și fabulos: Atenție, băieți, la Neamț nu merge cum vreți voi, de-acum ”TREBUIE”! Altfel…

Fix de ziua de naștere, prefectul Daniela Soroceanu a ținut să aibă presa alături pentru o declarație. Trecem peste amănuntul absolut jenant și umilitor, de a pune presa să te aștepte pe un hol de pe casa scărilor instituției, și ajungem la mesajul transmis, de un penibil nesfârșit.

Mesajul triumfalist, găunos și plin de îndemnuri stahanoviste – cuvântul TREBUIE accentuat și folosit de 6 ori, plus un ar trebui adăugat, toate pronunțate cu efecte dramatice demne de o comedie de pe vremea vodevilurilor – este total anacronic, dar, să recunoaștem, se potrivește perfect cu personajele.

Aflăm, de ziua doamnei prefect – datele acestea trebuie să ne intre de-acum bine în memorie -, că, în Neamț, până acum nu a existat domnia legii – poate doar la Consiliul Județean, nu? -, că, de un an, se încearcă să se intre în normalitate, că banii vin puzderie peste noi, nu oricum, chiar și la nenorociri sau mai ales atunci și că Instituția Prefectului n-are mamă, n-are Arsene și va supraveghea foarte atent cum se cheltuiesc toate fondurile, așa că adio comisione sau alte marafeturi tip ”școala din Icușești”, de pe vremea vechiului prefect. În definitiv, doamna nu are nevoie de firme ca să poată duce un trai la limita decenței, îi ajung salariul ei, salariile soțului și postul de consilier parlamentar al băiatului. Dacă TREBUIE, TREBUIE! Ca să fii o forță, TREBUIE să ai cu ce și, mai ales, cu cine.

Două imagini ilustrează cel mai bine atmosfera în care s-a desfășurat declarația de presă. În prima, George Norocel Harabagiu și-a ocupat locul de supraveghetor al presei și al lecturilor doamnei prefect.

Ține este singurul personaj care se simte în elementul său la hol? Ține? Ține?

În a doua, purtătorul de cuvânt, om serios de felul său, pare să fi căpătat o rinită alergică la ziariști. Sau la discursul șefei. TREBUIE cercetat acest aspect.

Mesajul doamnei prefect, la un an de la instalare și la 52 de ani de viață, TREBUIE să-l vizionați aici.

TREBUIE să-l băgați la cap, TREBUIE să-l diseminați și noi spunem că TREBUIE introdus în manualele de cultură civică din județ, după ce a fost extras din cele mai proaste cărți despre NLP. Cum care NLP? (V.B.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.