FOTO “Spirit civic” ca la Vânători-Neamţ: A marcat strada proaspăt reparată cu… bicicleta!

pietricica turism

Un cetăţean din Vânători-Neamţ, probabil dornic de a-şi etala spiritul civic, a marcat o stradă proaspăt reparată cu dale din beton folosind bicicleta din dotare. După cum se observă din fotografii, respectivul s-a străduit şi în destule locuri a şi reuşit să marcheze un aproximativ ax al drumului. În alte locuri, un alt cetăţean sau poate acelaşi a lăsat pentru eternitate propriile urme de încălţăminte. Primăria Vânători-Neamţ, în schimb, nu a fost la fel de mulţumită de acest gen de spirit civic şi a transmis un mesaj pe Facebook:

“Imaginile postate sunt cu dala de beton rutier proaspăt turnată ieri pe str. Pr. Bîrliba Vladimir, unde un consătean de rea-credință a circulat cu bicicleta, fix pe mijloc , dus-întors, după ce echipa de constructori a plecat. Trebuie să vă informăm că urmele lăsate pe betonul rutier umed NU se pot remedia. Lăsând la o parte prejudiciul creat pentru cei 110 mc de beton rutier turnat ieri, ne întrebăm de ce se mai plâng consătenii că nu progresăm material când nu se face niciun efort pentru progresul individual, moral, civic”.

Aceeaşi instituţie publică mai informează că, pe 27 iunie 2018, s-a semnat contractul de execuție lucrări pentru modernizarea reţelei de drumuri din Vânători-Neamț. Valoarea contractului este de 4.238.200.34 de lei, fără TVA, iar firma câștigătoare este SC Conest SA Iaşi. Străzile cuprinse în programul de modernizare (5,495 km) sunt:

  • Sat Vânători-Neamt: lucrări de betonare: Strada Văcărescu Ion, Strada Andreescu, Strada Pr. Bârliba Vladimir, Strada Prof. Anton Grigoriu, Strada Drehuţa, Strada Prof. C. Papuc, Sat Mănăstirea Neamţului; lucrări de asfaltare: Drum sătesc DS 272;
  • Sat Lunca: lucrări de asfaltare: Strada Dumbrava;
  • Sat Nemţişor: lucrări de asfaltare: Strada Erou Alexandru Moisei. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.