Anchetă la spitalul din Târgu Neamț: dr. Marian Ignat suspendat, Avocatul Poporului s-a autosesizat

Moartea unui cetățean din Agapia, după ce, pe 1 martie, s-a prezentat la CPU Târgu Neamț acuzând dureri în piept, de unde a fost trimis acasă cu recomandarea să ia o pastilă, a declanșat mai multe anchete. Mai multe amănunte aici și aici.

S-au autosesizat DSP Neamț și Avocatul Poporului după ce au citit ce s-a scris aici și aici, iar conducerea spitalului Târgu Neamț a pornit o anchetă internă. Directorul medical George Carp a precizat că angajații aflați pe secție în ziua de 1 martie au fost audiați, că s-au luat declarații și o concluzie finală va exista după ce vor fi primite documente care să ateste oficial cauza morții.
Chiar dacă, oficial, nu există stabilit vreun vinovat – nu vorbim aici de diagnostice, vorbim doar de faptul că un om, care fusese cu două zile înainte internat, a fost trimis acasă să ia o pastilă, fără a fi consultat, murind după 2-3 ore -, câteva lucruri par să îndrepte concluziile anchetei spre dr. Marian Ignat, cel care coordona CPU și era de serviciu în ziua respectivă.

În acest moment, pe motiv de anchetă, dr. Ignat a fost schimbat de la șefia compartimentului și înlocuit cu dr. Cristina Ababei. În plus, a intrat în concediu de odihnă, luat taman după izbucnirea scandalului. Iar dr. Carp a declarat că, verbal, acesta și-a exprimat dorința de a se pensiona anticipat. (V.B.)