Liga a IV-a: Victorii pe linie ale favoritelor

Energia Pângăraţi a ajuns la a doua neprezentare

Duminică, 24 martie, s-au disputat partidele etapei a XII-a din cadrul Ligii a IV-a. Favoritele – Bradu Borca, Speranţa Răuceşti şi Ozana Târgu Neamţ – au obţinut victorii pe linie, mărind şi mai mult distanţa din clasament faţă de celelalte trei participante.

Bucurie mare la Borca după succesul cu Victoria Horia

Bradu Borca a câştigat detaşat meciul disputat pe teren propriu împotriva formaţiei Victoria Horia. După 90 de minute, echipa de pe Valea Muntelui a învins cu scorul de 7-1 (1-0). Au marcat: Onofraş (4), Gorea, Chirilă și Talpan/Chiriţă.

”Nu a fost un joc câştigat atât de ușor după cum arată scorul. Am înscris târziu și, chiar dacă am avut câteva ocazii clare de a mai marca în prima repriză, remarc atitudinea celor de la Horia, care s-au închis bine şi nu prea am avut spaţii să combinăm. Odată cu ieșirea la pauza a lui Găucan, adversarii nu au mai putut face acelaşi joc şi noi ne-am desprins decisiv”, a declarat Florin Pintilii, antrenorul formaţiei Bradu Borca.

”Eu spun că am jucat extraordinar de bine în prima repriză, dar am avut ghinionul de a primi gol chiar în ultima secundă. Eu am ieşit la pauză, eram extrem de supărat şi riscam să iau cartonaş roşu. În repriza secundă, jucătorii noştri au căzut fizic şi, practic vorbind, nu am mai avut nicio ocazie. Scorul vorbeşte! Am fost 13 de toţi. Mă bucur totuşi că a revenit Chiriţă şi va reveni şi Tulpan”, a precizat Bogdan Găucan, antrenor-jucător la Victoria Horia.

Speranța Răucești a învins Moldova Cordun cu scorul de 3-1 (1-0), marcatori fiind Cucoş şi Matei (2)/Bejan.

”A fost o partidă la discreţia noastră, chiar dacă am avut multe absenţe. Au lipsit Bordeanu, Ciocoiu, Borcilă şi Grigoraş. Am ratat foarte mult. Important este că ajungem foarte uşor la poartă şi, cu o concentrare mult mai bună, vom avea mai multe realizări la finalizare. Consider că arătăm foarte bine, dar va trebui să fim în formulă completă pentru examenele dificile care urmează”, a declarat Daniel Zavate, antrenor-jucător al Speranţei Răuceşti.

”Ne bucură faptul că Mădălin Bejan a înscris, aşa cum a făcut-o şi etapa trecută cu Victoria Horia. Are 21 de ani şi este de la noi din comună. Meciul a fost frumos, disputat, dar ei au avut mai multe ocazii. Puteau să ne înscrie şi 5 goluri. Ne-au lipsit toţi cei 4 titulari din linia defensivă. Am ratat şi noi, chiar şi cu poarta goala. Arbitrajul a fost corect, cu mici scăpări. Ne bucurăm că ne-am revenit, jucăm mai bine ca toamna trecută”, a precizat Iulian Popescu, preşedintele Moldovei Cordun.

Energia Pângăraţi a ratat prezenţa la meciul de duminică, de pe terenul Ozanei Târgu Neamţ. Oficialii acestei echipe spun că de vină a fost microbuzul folosit pentru transportul jucătorilor, care le-a creat probleme şi la precedenta neprezentare, din noiembrie 2018, de la Cordun. ”Eu nu am participat la acest meci, dar am înţeles că s-a stricat microbuzul”, a declarat Costel Stroia, căpitanul de echipă al Energiei Pângăraţi.

”Am rămas cu maşina stricată dincolo de Gârcina. Abia astăzi (luni, 25 martie-n.r.) am reuşit să o aducem în service. Băieţii mi-au spus că ei se adună pentru meci duminica viitoare, când jucăm cu Bradu Borca. Putem aduce la AJF Neamţ documente de la service, care să confirme că s-a defectat microbuzul”, a precizat Viorel Jitaru, consilier local şi responsabil al echipei Energia Pângăraţi.

AJF Neamţ a decis miercuri, 27 martie, ca partida să se rejoace pe 8 mai. După disputarea a 12 etape, situaţia în clasamentul Ligii a IV-a este următoarea:

1BRADU BORCA1292162-2129
2Speranţa Răuceşti1290347-2027
3Ozana Târgu Neamţ1172230-1523
4Victoria Horia1242624-3414
5Moldova Cordun12201027-469
6Energia Pângăraţi1100118-620

Duminică, 31 martie, de la ora 11, sunt programate meciurile etapei a XIII-a: Energia Pângăraţi-Bradu Borca, Victoria Horia-Speranţa Răuceşti și Moldova Cordun-Ozana Târgu Neamţ. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Pagina de Facebook a echipei Bradu Borca)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *