Medic nou la Ortopedie la Piatra Neamț

pietricica turism

Dr. Dana Chirilă, de la Spitalul Municipal Pașcani a venit, începând de astăzi, 12 martie 2019, să asigure, prin contract, gărzile în secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Medicul specialist de la Pașcaniu se alătură celorlalți trei medici rămași la muncă – dr. Remus Caranfil, șeful secției, dr. Robert Gherghel și dr. Ghenadie Bucătaru – după descinderea DGA Neamț de acum o săptămână. Soluția de criză va continua, pentru că tot astăzi Curtea de Apel Bacău a menținut arestarea preventivă a medicilor acuzați de corupție .

Dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului, declară că, în aceste condiții, va face demersuri, în continuare, la conducerea Spitalului Universitar „Sfântul Spiridon” Iași: „Trebuie să vedem în ce condiții legale putem face transfer sau altă formulă pentru ca unul-doi medici de la clinica „Sfântul Spiridon” să vină la noi. Deocamdată, trebuie clarificată situația juridică a medicilor care sunt arestați, pentru ca posturile lor să fie vacantate. Acum, mai avem o doamnă doctoriță de la Pașcani care de astăzi face gărzi în Ortopedie, la noi. Ar mai fi un medic rezident în anul V care trebuie să-și clarifice niște documente pentru a putea veni la noi”.

Neschimbată rămâne situația și în cabinetele de chirurgie-ortopedie din policlinică. Pe de o parte, dr. Constantin Manea, șeful secției Chirurgie a spitalului a stabilit un grafic după care toți medicii chirurgi au program zilnic în policlinică. La cabinetul de ortopedie are program zilnic chiar managerul spitalului: „În secție se operează doar urgențele. În policlinică, sunt chirurgii, prin rotație, organizați de domnul dr. Manea, iar dacă va fi nevoie, eu sunt vizavi, tot pe parte de urgențe”.

Urgențe, în secția Ortopedie, sunt din ce în ce mai puține. Holul, altădată plin de pacienți, astăzi, la o săptămână de la descinderea ofițerilor de anticorupție, era gol. Chiar și neonul pâlpâia, motiv pentru ca cei care treceau pe hol să comenteze posibile variante despre ce-ar putea acest lucru prevesti.

(C.I.)

1 COMENTARIU

  1. In policlinica,isi desfasoara activitatea fiecare specialitate chirurgicala a sectiilor corespondente din spital.Serviciile fiind oferite de toti medicii prin rotatie dupa un program prestabilit si afisat pe fiecare usa.(CHIRURGIE GENERALA,CHIRURGIE ORTOPEDIE -PEDIATRICA SI CHIRURGIE ORTOPEDIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.