Promisiunea Vioricăi Dăncilă: autostrada Târgu Neamț-Iași va fi făcută în patru ani – 1,2 miliarde de euro pentru 68 de kilometri

pietricica turism
Autostrăzi în România vs autostrăzi în Europa. FOTO: Facebook/ Cristian Serean

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, astăzi, 29 martie, la începutul ședinței de Guvern din această dimineață, că Executivul aprobă studiul de fundamentare pentru autostrada Târgu Neamț – Iași: ”Aprobăm azi studiul de fundamentare a proiectului strategic de investiții, în parteneriat public-privat, autostrada Târgu Neamț – Iași, vital pentru regiunea Moldovei. Valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare și realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 de luni. Proiectul are în vedere realizarea a 68 km de autostradă, iar efectele economice de atragere a investițiilor în această regiune, dar și sociale sunt evidente mai ales că autostrada se racordează la drumul de mare viteză București – Suceava aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor”.

Primul ministru a adăugat că, de săptămâna viitoare, proiectul ”va fi deschis investitorilor care doresc să aloce sume pentru construirea autostrăzii”: ”La începutul lunii aprilie, proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să își asume proiectarea și construcția acestei autostrăzi. Așa cum am menționat, voi monitoriza cu prioritate ca, și la acest obiectiv, toate procedurilor să se realizeze cu rapiditate”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.