Răsturnare de situație: Dosarul Geanina Sechel rămâne în cercetarea Comisiei de malpraxis

Din perspectiva Direcției de Sănătate Publică Neamț, dosarul morții Geaninei Sechel nu mai este clasat și rămâne pe rolul Comisiei de malpraxis. Asta pentru că s-a rezolvat problema banilor.

Cătălin Sechel a acceptat să plătească primii 3.000 lei stabiliți ca taxă pentru medicul expert.

Am primit cererea din partea domnului Cătălin Sechel, prin care declară că este de acord să plătească taxa pentru prima expertiză medicală în specialitatea obstetrică-ginecologie și taxa pentru cea de-a doua expertiză medicală, pe cardiologie. Cazul decesului soției dumnealui, Ana Geanina Sechel, rămâne în cercetarea comisiei de malpraxis”, declară Anca Movilă, directorul DSP Neamț.

Soțul văduv are la dispoziție 5 zile pentru a achita prima taxă, către medicul expert în OG. După cum sunt regulile, odată ce banii vor ajunge în contul expertului, acesta nu mai are altceva de făcut decât să remită propria rezoluție Comsiei de malpraxis de la Neamț, explică dr. Cătălin Herghelegiu, vicepreședintele comisiei.
Concluzia unui expert cardiolog este un alt document așteptat în ancheta Comisiei de malpraxis. ”Urmează să trimitem adrese la 3 medici experți în specialitatea cardiologie, pentru a avea un răspuns favorabil măcar de la unul, știut fiind că, și până acum, au fost mai multe refuzuri”, spune dr. Cătălin Herghelegiu.

Am speranța că se va face lumină”, spune Cătălin Sechel. El așteaptă un răspuns din 30 noiembrie 2017. Este ziua în care i-a murit soția, în Maternitatea din Piatra Neamț, în garda medicului Cosmin Rugină, după ce a așteptat trei ore, cu un puls de 212 bătăi pe minut, să fie văzută de cardiologul de gardă Lucia Chetreanu. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.