Record: 23 de elevi calificați din Neamț la Olimpiada Națională de Fizică

pietricica turism

23 de elevi din Neamț, de la clasa a VI-a până la a XII-a, s-au calificat la Olimpiada Națională de Fizică. Cei mai mulți dintre ei (18) sunt din Piatra Neamț. Singura elevă care provine de la o școală de la țară este Elena Isabela Chelaru, din clasa a VIII-a la Școala Gimnazială din comuna Ion Creangă, pregătită de prof. Neculai Cujbă.

Recordul este notabil pentru performanța școlii de fizică din Neamț.

Rezultatele foarte bune obținute în topul național au făcut ca, pe lângă primii 7 elevi clasați pe locul I din Neamț, alți 16 elevi să se califice pe locurile suplimentare.

Numărul de elevi din județul Neamț calificați la o etapă națională a olimpiadei de fizică, cel mai mare din ultimii 10 ani, reconfirmă valoarea școlii nemțene de fizică, efortul intelectual și temporal alocat de profesori și elevi la orele de fizică, în laboratoarele de fizică, în activitatea de pregătire suplimentară la școală sau în cadrul centrului de Excelență Neamț. Astfel, județul Neamț se clasează pe un lăudabil loc 5 național ca număr de participanți la etapa națională. Felicitări și mult succes”, a precizat inspectorul școlar Cristinel Secară.

Naționala de fizică va avea loc în perioada 29 aprilie – 5 mai 2019, la Târgoviște. (C.I.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.