Neamț: 11 elevi la Olimpiada Națională de Chimie

pietricica turism

11 elevi din clasele VIII-XI, calificați în ierarhia națională, vor participa, săptămâna viitoare, la Olimpiada Națională de Chimie.

Școala nemțeană de chimie a confirmat, încă o dată, performanța și, pe lângă cei 4 elevi clasați pe locul I, s-au calificat încă 7 elevi, ale căror rezultate excelente le-au permis participarea la etapa națională.

La etapa județeană a olimpiadei, 12 elevi au obținut punctaje mai mari de 50, dintre care 11 s-au calificat la națională.

A fost prima olimpiadă națională desfășurată după noile reguli, anul acesta, cu subiecte și corectură exigente, cu ierarhie națională pe fiecare an de studiu, condiții care nu mai dau rost la contestații și discuții inutile. Rezultatele elevilor noștri sunt excelente, având în vedere calificarea într-o ierarhie națională. S-au clasat din oficiu 4 elevi, cei care au obținut cele mai mari punctaje, peste 50, la fiecare an de studiu, și am primit suplimentar 7 locuri, pe care s-au clasat elevii care au avut punctajele cele mai mari, pe fiecare an, din clasamentul național. Până acum, am avut și 14 elevi, și 10, și 5, și 6, fiindcă se alocau locuri pe județ în funcție de rezultatele obținute în anul anterior. Acum, intrând într-o ierarhie generală, pe țară, iată – avem 7 locuri la suplimentare. Performanța școlii noastre de chimie este dovedită încă o dată, chiar și în noile condiții, copiii se pregătesc în Centrul de Excelență, în școli cu profesorii lor. Am avut 12 elevi cu peste 50 de puncte, din care s-au calificat la națională 11 elevi. Pregătirea pentru etapa națională include, acum, și pregătirea pentru proba practică, care se face în laboratoare, după programa teoretică și practică”, a declarat inspectorul de specialitate Ioana Tudoran-Moga.

Naționala la chimie va avea loc în perioada 21-26 martie, la Constanța. (C.I.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.