Senatorul Eugen Țapu despre ministrul Sănătății: ”Este total ruptă de realitatea din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț”

Vizita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, efectuată ieri în Neamț, este prilejul cu care senatorul Eugen Țapu (PNL) îi deschide ochii înaltului oficial, cu privire la realitatea din Spitalul Județean.

Nu e prima încercare a senatorului liberal de a atrage atenția asupra situației de la cea mai mare unitate sanitară din Neamț; pe 18 februarie, după protestele angajaților de la spital, Eugen Țapu i-a adresat ministrului Sănătății o interpelare, în care îi prezenta punctual câteva din multele probleme reclamate acolo și îi solicita să trimită Corpul de Control pentru a verifica sesizările. Ieri, la Piatra Neamț, Sorina Pintea a declarat că, dacă sunt chestiuni punctuale, ministerul poate trimite direct Corpul de Control, dar că interpelarea senatorului Țapu parcă n-ar fi chiar punctuală.

Replica senatorului PNL de Neamț nu a întârziat să apară:

«Doamna ministru al sănătății o ia, ușor-ușor, pe urmele lui Dăncilă. Este total ruptă de realitatea din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, realitate pe care i-am prezentat-o în cel mai amănunțit mod, prin intermediul unei interpelări.

Doar că, surpriză! Pentru doamna ministru, interpelarea depusă de mine nu este foarte punctuală. Așa zice dumneaei.

Adică faptul că, pe secția ATI și nu doar acolo, lenjeria paturilor este distrusă, lipsesc substanțele de curățenie și soluțiile dezinfectante, pentru doamna ministru nu este foarte punctual.

Se pare că n-am fost foarte explicit și punctual nici când i-am spus, în interpelare, că nu există brancardier pe secția ATI, iar normele de muncă sunt încălcate, existând pe terapie intensivă doar un asistent la 3 bolnavi.

Oare n-am fost prea punctual când v-am detaliat că mâncarea bolnavilor este transportată în găleți, prin curtea spitalului?

Nici când am precizat că există deficit de seringi, saci, pungi, măști, bonete, iar pe unele secții bolnavii vin, în continuare, cu medicamentele de acasă?
Nici aici n-am fost destul de punctual?

Doamnă ministru al sănătății, renunțați să mai mințiți! Nu vă face cinste! Făceți-vă temele înainte de a vă prezenta în vizită la un spital județean, încercați să identificați problemele reale și nu cele povestite de cei care vă însoțesc prin vizitele de lucru.

Încă aștept un răspuns competent la interpelarea pe care v-am adresat-o în urmă cu câteva săptămâni”, a transmis Eugen Țapu ministrului..

Interpelarea depusă pe 18 februarie o puteți vedea în cele ce urmează:

b tapu2381 it

 

 

adolescenteen news

1 COMENTARIU

  1. Nu le pasă de nimic după ce se așează în fotoliul de ministru decât leafa mare faimă, in rest aroganță, ipocrizie minciunile și cam atât!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.