Șoc la Spitalul Județean Neamț! 5 medici reținuți, întrebarea este cine urmează?

Medicii ortopezi  Florică Guțu, Ghenadie Bucătaru, Constantin Nanu, Grigore Berea și Gheorghe Borș, din Policlinică, au fost reținuți și urmează să ajungă astăzi, miercuri, 6 martie, în fața judecătorilor.

Anchetatorii au ridicat din secție registre de internare, de intervenții, condica de concedii medicale, semn că aceștia încearcă să demonstreze că era vorba despre un sistem care funcționa de mai mult timp. Mai mult decât probabil, ancheta vizează și colaboratori ai medicilor ortopezi din alte secții, precum ATI sau chirurgie.

Dr. Codruț Muntenu, managerul spitalului, nu exclude ca ancheta să se extindă și să aibă extensii surprinzătoare.

Vizita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, după scandal, în condițiile în care există deja precedentul de la Bagdasar Arseni, unde a demis managerul, poate avea și ea efecte surprinzătoare.

Întrebarea care este pe buzule tuturor din spital și nu numai se referă la urmări: ancheta va merge mai departe, spre cei care au făcut posibile toate aceste lucruri, cu conduceri interimare care au gestionat concursuri trucate, care au transformat secțiile în feude și care au permis realizarea de rețele mafiote pe toate palierele de activitate? ((V.B.)

 

adolescenteen news

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.