Știai că..? 10 lucruri interesante pe care trebuie să le știi despre internet

Internetul a devenit cel mai cunoscut mod de a descoperi informații și cel mai important mijloc de comunicare între oameni.

În societatea actuală, este greu să ne imaginăm viața fără internet și, totodată, fără să avem acces rapid la informație.

Iată, mai jos, care sunt cele 10 lucruri pe care nu le știai despre internet:

  1. Aproximativ 3,2 miliarde de oameni folosesc internetul. Din aceștia, 1,7 miliarde de utilizatori de internet sunt asiatici. De fapt, se estimează că aproximativ 200 de miliarde de e-mailuri și 3 miliarde de căutări Google ar trebui să aștepte dacă rețeaua de internet va cădea pentru o zi.
  2. China are clinici de tratament pentru dependenții de internet. Aproximativ 200 de milioane de utilizatori de Internet din China au vârste cuprinse între 15 și 35 de ani și au probleme din cauza dependenței de internet. Tao Ran, directorul primei clinici de tratare a dependenței de internet din cadrul unui spital militar de la Beijing, a spus că 40% dintre cei dependenți de internet suferă de tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție.
  3. Aproximativ 9 milioane de adulți din Marea Britanie și o treime din italieni nu au folosit niciodată internetul. Deși există clinici de tratament pentru dependenții de internet din China, o populație vastă de oameni nu au folosit-o niciodată până în prezent.
  4. Majoritatea traficului de internet nu este generat de oameni, ci de boți. Potrivit unui studiu recent realizat de Incapsula, 61,5% sau aproape două treimi din tot traficul site-ului este cauzat de boți de Internet. Pentru astfel de servicii, se poate apela la o găzduire pentru Magento, pentru hosting în cloud și migrare gratuită.
  5. Termenul de navigare pe internet a început în 1992, datorită unui bibliotecar din New York numit Jean Armor Polly. Chiar și acum, termenul este folosit destul de des, alaturi de alti termeni precum “cookie” sau “browser”.
  6. In 2010, s-a estimat că aproximativ 247 miliarde de e-mailuri sunt trimise într-o singură zi. In anul 2017, grupul de statistici denumit Radicati Group estimează că aproximativ 269 de miliarde de e-mailuri sunt trimise zilnic. Din păcate, majoritatea acestora se încadrează în categoria spam.
  7. Aproximativ 1,7 trilioane de fonduri sunt cheltuite online, in magazinele virtuale. Totodata, servicii precum cele oferite de Nav.ro, de exemplu, sustin prin oferirea de suport IT și intervenții onsite, pentru firmele si magazinele online.
  8. Credeți că internetul și World Wide Web înseamnă același lucru? Sunt doua lucruri diferite. Internetul este o rețea de calculatoare, în timp ce World Wide Web este o punte pentru accesarea și schimbul de informații.
  9. Cu fiecare minut ce trece, sunt încărcate 72 de ore de conținut video YouTube și acesta este doar un singur site Web. Imaginați-vă tot spațiul de stocare necesar pentru a găzdui toate aceste date.
  10. 2010 a fost anul în care a avut loc un eveniment extraordinar din epoca Internetului. În acest an, Finlanda a devenit prima țară care a permis accesul la internet.

Internetul este sursa nelimitată pe care o avem oricând la îndemână pentru informațiile de care avem nevoie in orice moment. In lumea internetului vor fi mereu lucruri noi de descoperit!

Sursă foto: www.shutterstock.com

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *