Model de bune practici pentru a ajunge consilier al prefectului de Neamț

Condiție sine que non: să cunoști sau să fii căsătorită cu un om de care are nevoie partidul de guvernământ într-o anumită perioadă a guvernării.

Caz concret: Alina Ionela Andoni, parte din echipa prefectului Daniela Soroceanu, alături de alți specialiști de marcă precum Ionel Iordache (sotul unei distinese candidate a PSD la alegerile parlamentare din 2016), Bogdan Tablan (fost coleg de domeniu jurnalistic cu soțul doamnei prefect), Răzvan Măstăcăneanu (finul doamnei prefect) și George Harabagiu (fost coleg cu soțul doamnei, jurnalist independent și șofer responsabil cu imaginea instituției).

Alături de doamna Soroceanu, pe post de element de decor

Condiții concrete de implementare în echipa #DoarUnițiSuntemOForță: Dragoș Andoni a avut probleme reale de participare la ședințele Consiliului Județean Neamț și, la un moment dat, se punea problema suspendării sale din calitatea de consilier. Mai ales din cauza navetei de la București. Plus probleme cu lipsa lucrărilor pe firma de construcții care chiar a prestat pentru Consiliul Județean un acoperiș sau ceva asemănător la Centrul Militar Județean. S-a vorbit chiar și de o demisie a sa din postura care-l incomoda. Evident, au început clasicele negocieri și, pe cale de consecință, a revenit la sentimente mai bune față de forul județean, mai ales în condițiile unor probleme serioase cu majoritatea pentru PSD.

Întoarcerea lui Dragoș Andoni spre județ are legătură, fără discuție, cu apariția în echipa Soroceanu a soției sale, Alina Ionela, pe un loc unde nu se dă concurs sau alte probe de aptitudini, fiind suficient acordul prefectului, dacă, la rândul său, primește o rugăminte sub formă de ordin de la partid. Sau șeful partidului, pe care-l servește din poziția preferată, de înalt funcționar public apolitic.

Valentin Bălănescu

N.R.: În toată această mișcare, rămân doar două nelămuriri. Una ar fi de ce n-a mai ajuns doamna Alina Ionela Andoni în zona guvernamentală mai înaltă, așa cum (i) s-a promis inițial. A doua: oare dl. Dragoș nu se va supăra pe cel care i-a frânat ascensiunea doamnei sale, obligând-o, astfel, să se consoleze doar cu statutul de consilier al prefectului?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *