Studiu: Statistici privind numărul mare de accidente rutiere din România

pietricica turism

Vacanțele, sărbătorile, aglomerațiile dar și graba reprezintă principalele motive ale cauzelor accidentelor rutiere din ultimii ani.

Statisticile privind accidentele din timpul sărbătorilor indică faptul că de Crăciun și Anul Nou, acestea sunt mult mai numeroase decât în celelalte zile ale anului.

  • În 2017 s-au înregistrat creșteri ale numărului de accidente rutiere fatale, ajungând la 98 de cazuri raportate la numărul de locuitori din România.

Statisticile privind accidentele din timpul sărbătorilor arată că mai mult de 40% din numărul de decese din timpul Crăciunului și al Anului Nou au implicat consumul de alcool.

  • În mod clar, există o creștere a numărului de șoferi afectați în această perioadă a anului. În anul 2018, 25.300 de persoane și-au pierdut viața și au suferit leziuni grave în accidentele rutiere.

Riscul accidentelor rutiere crește atunci când sunt mai multe vehicule pe șosele. Acest lucru devine și mai periculos atunci când șoferii obosiți călătoresc pe distanțe lungi sau atunci când se grăbesc să ajungă undeva. În acest link veți găsi informații utile privitoare la despăgubiri în cazul accidentelor rutiere grave.

  • Stresul legat de pregătirea vacanței, de cumpărăturile pentru vacanță și de multe altele poate duce la creșterea cantității de stres. Acesta este un alt motiv pentru care accidentele cresc în timpul sezonului de vacanță.

Când rămâneți blocat în trafic sau încercați să vă grăbiți să ajungeți la destinație, ați putea deveni neglijenți atunci când vine vorba de siguranță și puteți neglija cu ușurință regulile de circulație. Stresul de sărbători poate crea distragere psihică, ducând la o probabilitate mai mare a accidentelor de mașină.

În cursul lunii decembrie, există mai multe vehicule pe drum decât în ​​alte zile, pe parcursul anului. Acest lucru are ca rezultat potențialul mai multor accidente de mașină. Un factor care atrage această problemă este atunci când cei din afara orașului se adaugă traficului. Oamenii care călătoresc în zonă nu vor cunoaște drumurile, ceea ce poate duce la posibilitatea producerii mai multor accidente. Așadar, este mai bine ca persoanele care vor conduce să se stea mai mult timp în trafic pentru a ajunge în siguranță la destinație.

  • Se estimează că 135.000 de persoane au suferit accidente grave în anul 2009, printre care o proporție mare a fost reprezentată de cicliști, pietoni și motocicliști.

Un alt motiv pentru care mai multe accidente auto pot apărea în timpul sărbătorilor se datorează faptului că șoferii nu se ocupă de întreținerea vehiculelor și folosesc banii pentru a cumpăra cadouri. Este posibil să aveți nevoie de frâne noi sau de anvelope, insă așteptați până la Anul Nou, gândindu-vă că nu sunt urgente însă acest lucru poate fi în dezavantajul vostru. Aceasta nu este niciodată o idee bună și poate duce la blocarea voastră pe marginea drumului.

Declarația ministerială privind  siguranța rutieră din 2017 prezintă statisticile privind siguranța rutieră. Aici poți afla mai multe informații despre aceasta.

Cel mai bun mod de a evita accidentele auto și de a vă asigura că ajungeți la destinație în siguranță este să investiți în întreținerea vehiculelor în timpul sezonului de vacanță, la fel ca în alte perioade ale anului.

  • Conform statisticilor, România și Bulgaria sunt singurele țări care au o rată a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori.

Accidentele rutiere sunt cauzate de neatenție, grabă sau stres, așadar este important să menținem un echilibru și să acordăm o atenție sporită semnelor rutiere, pietonilor sau persoanelor aflate în trafic.

În concluzie, atenția ar putea deveni principalul salvator în împiedicarea accidentelor rutiere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.