Un avertizor public arată cu degetul spre Prefectură și DGASPC

A trecut aproape o lună de zile de când, pe 28 februarie 2019, s-a aflat despre decizia definitivă în cazul Cristinei Păvăluță, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț. Hotărârea Înaltei Curți este publicată pe site-ul instanței și consfințește starea de incompatibilitate a așa cum a fost ea stabilită de Agenția Națională de Integritate:

”PĂVĂLUȚĂ CRISTINA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 aprilie 2013 – 28 ianuarie 2015, întrucât a deținut, simultan cu funcția publică de Director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, și funcția de membru în Consiliul de Administrație al S.C. PARKING S.A. (societate de interes local la care Consiliul Local Piatra Neamț este acționar majoritar, cu o cotă de participare la capitalul social/beneficii de 69,51%)”.

Jănel Iosub, în calitate de președinte al unei asociații a avertizorilor nemțeni, a cerut explicații Prefecturii Neamț, în privința urmărilor pe care ar trebui să le aibă respectiva decizie. Mai ales că aceeași instituție, cu același conducător, l-a scos din jocul de la Consiliul Județean pe Laurențiu Dulamă, consilier județean și vicepreședinte al instituției, fără să existe o decizie a ANI, nemaivorbind de una vreunei instanțe. Mișcarea s-a făcut la foc automat, pornind de la o scrisoare anonimă.

Cum, de data aceasta, nu vorbim decât despre anonima instituție Înalta Curte de Casație și Justiție, demersul pare unul logic și deplin justificat. Iar doamna prefect, care și propuns reinstaurarea legalității la nivel județean, nu se poate încurca în amănunte precum o comunicare oficială, care poate veni sau nu, și va acționa rapid și eficient, pentru a onora o decizie a instanței supreme. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *