Anchetă DNA pe o altă pensiune din Răucești * Prejudiciu: aproape 400.000 de lei

După ancheta DNA Bacău pe subiectul celor două pensiuni ridicate în Răucești de familia directorului Spitalului Târgu Neamț, o altă anchetă a procurorilor anticorupție s-a încheiat cu un rechizitoriu și cu trimiterea în judecată a protagoniștilor. Este vorba despre Daniela Domnica, Vasile Domnica, Vasile Cosău și Gheorghe Valentin Tănase, care vor răspunde în fața instanței pentru ”folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Neamț.

Conform rechizitoriului, faptele s-au petrecut în perioada 2012-2015, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – ”Înființare Pensiune Agroturistică”. Procurorii susțin că ”inculpata Domnica Daniela a folosit în relația cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false și inexacte, ce au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 379.932 lei”.

O parte din aceste documente (oferte de lucrări, situații de lucrări, facturi fiscale, procese-verbale de conformitate, etc.) i-au fost puse la dispoziție femeii de către ceilalți trei inculpați.

”De precizat este faptul că, deși lucrările efective de construire a pensiunii erau începute încă din luna august 2014, la data de 14 ianuarie 2015, pentru dovedirea îndeplinirii obligațiilor asumate prin contractul de finanțare, inculpata Domnica Daniela a depus la A.F.I.R. dosarul privind organizarea procedurilor de achiziție publică pentru atribuirea contractului de «execuție lucrări de construcție», care cuprindea ofertele formale (inexacte) emise de societățile administrate de inculpații Cosău Vasile și Tănase Gheorghe Valentin. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatei Domnica Daniela”, se arată în comunicatul DNA Bacău. (C.M.)

2 COMENTARII

  1. Popmar, Concursul a fost câștigat pe drept. Mai bine ați cerceta înainte de a comenta! Activitatea didactică nu are nimic în comun cu povestea nou creată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.