Fabulos: un șef de secție are dubii dacă managerul Munteanu nu încalcă legea când operează în spital

Pentru a înțelege exact modul în care se desfășoară activitatea în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, cum este ”sprijinit” actualul manager Codruț Munteanu, vă prezentăm un document trimis pe filieră birocratică spre Consiliul de Administrație. Este vorba despre o adresă semnată de dr. Ioan Gabriel Manea, șeful secției chirurgie, care întreabă Consiliul de Administrație dacă este legal ca managerul spitalului, doctor în științe medicale, să interneze și să opereze pacienți în secția chirurgie a spitalului pe care-l conduce! Iar cererea este adresată Consiliului de Administrație, din care face parte dr. Alexandru Juncu, colegul domnului Manea! Ca să nu mai vorbim că dr. Manea a operat chiar împreună cu dr. Munteanu, iar în momentele acelea probabil nu-și punea problema unei ilegalități.

În emisiunea ”Cafeaua de dimineață” de pe mesagerulneamt.ro aduceam, în premieră, informația că această ”problemă” a legalității operațiilor făcute de dr. Munteanu a fost controlată, evident întâmplător și fără intenții rele, probabil la sugestia unui atent observator, de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, înainte de demisia managerului. Cum probabil atunci nu s-a ajuns la rezultatul scontat, acum s-a plecat pe cale birocratică.

Cui folosesc toate aceste șicane, în condițiile în care aspectul putea fi lămurit foarte simplu, cu juristul spitalului, cu contractul de management în față și, eventual, cu un telefon la Casa de Asigurări? Care sunt personajele care doresc, cu orice preț (aici vorbim și de calitatea actului medical) scandal la Spitalul Județean? (V.B.)

adolescenteen news

5 COMENTARII

 1. După logica dumneavoastră, nici directorul unei școli nu ar trebui să fie la catedră, dacă e profesor. Sau un director de filarmonică la pupitru, dacă e dirijor. NU?
  Dacă acesta e conflict de interese, cum se numește situația în care un medic te operează în spital (de stat) apoi te cheamă la pansat la cabinetul lui (privat)? Contra cost, evident.
  Întreb pentru cei care sunt adesea în aceste cazuri.

 2. Sigur ca este ilegal: managerul unei instituții medicale ar trebui sa fie un brutar…. sau, și mai pertinent, un vopsit-o de vapoare….!
  Credea poporul roman este deja oripilat de incompetentele manageriale din toate domeniile datorate in primul rând incompetenței și atribuirii acestei funcții doar pe criterii clientelare…..
  Cred ca unii au o revelație sa vadă ce înseamnă sa ai intr-o instituție un manager adevărat.

 3. Stimate AS, si in cazul unei scoli, daca e una mai mare, nu ar fi lipsit de interes ca directorul sa se ocupe de problemele scolii (administrative, organizatorice) si nu de predat.Am exemple concrete de directori de scoli care vor sa fie in acelasi timp si manageri si profesori buni si nu le iese niciuna.Acelasi lucru, ba mai grav, este si in cazul managerilor de spital!Problemele unui spital judetean sunt atat de mari, incat, daca vrei sa-ti faci cu adevarat job-ul de manager, nu iti ajung 8 ore pe zi , inclusiv week-end-ul!Atunci, cum mai ramane timp pentru operat?!In al doielea rand, managerul are atributii si cu privire la caliatea actului medical.Astfel, cum il va sanctiona managerul Codrut, pe medicul Codrut, daca acesta face o greseala medicala?!In al treilea rand, pentru a ocupa un post de chirurg in spital, un medic da un concurs pe specialitatea lui!Din cate cunosc, dr. Codrut a dat examen de manager, nu de chirurg asa ca, dupa mine, el opereaza ilegal!Nu spun ca nu e medic bun, dar abuzeaza de functie si nu e in regula!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.