Concurs pentru șefia a 20 de secții la Spitalul Judeţean Neamț

pietricica turism

Concursul pentru șefia a nu mai puțin de 20 de secții, servicii și laboratoare de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț intră în linie dreaptă. Comitetul director al spitalului a decis, în 28 martie, să organizeze concurs la majoritatea secțiilor care sunt conduse, în regim total interimar, de ani buni. Mai precis, acolo unde actualii medici șefi au fost menținuți în funcții după expirarea mandatului obținut prin concurs și chiar și după expirarea contractelor de administrare. Situația interimatului pe toate liniile durează, în unele cazuri, chiar și de 10-15 ani. Avizul pentru organizarea concursurilor a fost solicitat de conducerea spitalului și Consiliului Județean Neamț, care va decide în plenul ședinței ordinare din 24 aprilie.

Va fi scoasă la concurs șefia Serviciului de Medicină Legală și a Serviciului de Anatomie Patologică, a Farmaciei spitalului, a UPU-SMURD, a Laboratorului de analize medicale și a Laboratorului de Radiologie. Secțiile din spital vizate de acest concurs sunt: Infecțioase, Oncologie, Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, ATI, Neurologie, Cardiologie, Chirurgie Generală, Ortopedie, ORL, Pediatrie, Psihiatrie, Medicină Internă, Reumatologie. Există și cazuri de medici șefi care au contract de administrare cu prelungire, care expiră în iunie 2019.

“După avizarea în Consiliul Județean și publicarea anunțurilor, se vor trimite solicitări centrelor universitare, pentru desemnarea medicilor profesori universitari care să facă parte din comisiile de concurs. Cel mai probabil, concursurile se vor desfășura etapizat, urmând să fie stabilit un calendar”, a declarat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al SJU Neamț. (C.I.)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.