Consiliul Judeţean alocă 3.000.000 lei pentru Biserici în Săptămâna Patimilor

pietricica turism

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ a aprobat, în şedinţa de miercuri, 24 aprilie, alocarea a 3 milioane de lei “ca sprijin financiar pentru unităţile de cult din judeţul Neamţ (49 la număr în această HCJ-n.r.), aparţinând cultelor religioase recunoscute din România”, potrivit HCJ. Solicitările pe adresa CJ Neamţ au venit de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi de la Asociaţia Religioasă Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România.

FOTO: Oana Nechifor

“Această sumă va fi alocată din bugetul pe anul 2019 şi va fi justificată în conformitate cu prevederile art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 1470/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se precizează în expunerea de motive ataşată HCJ. Tabelul cu alocările bugetare:

(M.C.)

2 COMENTARII

  1. Și-acum urmează:
    ”Dragi enoriași, trebuie să…. pentru că altfel…”
    Dacă nu înțelegeți, uitați-vă în calendarul pentru 2019.
    Așa să ne ajute Dumnezeu!

  2. Oare acesti bani nu ar fi muuuuult mai folositori pentru alte scopuri educative, de ajutorare efectiva ?????? Sunt atat de multzi copii care fac parte din familii sarace, “needucatzi” din cauza ca parintzii sunt analfabetzi, indoctrinatzi religios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.