EDEN în județul Neamț, destinație europeană de excelență

pietricica turism

Reprezentanți din 20 de țări și de la Ministerul Turismului se află, în aceste zile, 11 și 12 aprilie 2019, în județul Neamț, pentru a participa la întrunirea Rețelei EDEN – Destinații Turistice de Excelență.

Este cea de-a XIII-a ediție a întrunirii responsabililor de dezvoltarea turismului din țara noastră și din spațiul Uniunii Europene (speakeri, specialiști în turism durabil, invitați din partea ministerelor de resort pentru turism din UE, reprezentanți ai destinațiilor EDEN din Europa, manageri de proiect, ambasadori EDEN din Europa etc).

Lucrările dezbaterilor de la Piatra Neamț au fost deschise de Cristina Tărteață, secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului.

Prezentarea județului Neamț a fost asigurată în fața participanților la întrunire de Ion Asaftei, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, și Daniela Soroceanu, prefectul județului Neamț.

Este o onoare să găzduim o astfel de acțiune, pentru că dezvoltarea turismului este o prioritate pentru mine și întreaga echipă a Consiliului Județean. Conferința se desfășoară timp de câteva zile, iar oaspeții noștri nu numai că vor vedea frumusețea zonei, ci o vor include în recomandările lor viitoare. În acest fel, vom deveni o destinație de vacanță pentru toți europenii! Trebuie să mai spun că o astfel de desfășurare de forțe la Neamț nu ar fi fost posibilă fără susținerea Guvernului României, prin Ministerul Turismului. Asta arată, din nou, că județul Neamț contează!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Participanților la dezbateri le-au fost prezentate pe scurt câteva dintre obiectivele de cultură, monumentele istorice, peisajele, posibilitățile de relaxare și de petrecere a timpului liber din județul Neamț.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Turismului, alături de Comisia Europeană, Asociația Rețelei EDEN și Consiliul Județean Neamț, fiind a doua conferință organizată de Ministerul Turismului în contextul în care România deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Rețeaua EDEN a fost înființată în anul 2006 de Comisia Europeană. Din 2018, județul Neamț a fost declarat Destinație Turistică de Excelență. În total, Rețeaua EDEN cuprinde 71 de astfel de destinații, în 22 de țări din Uniunea Europeană. (M.N.)

GALERIE FOTO:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.