Neamț: 50 de profesori din Neamț reiau titularizarea pe 47 de posturi

Cei 50 de profesori din Neamț care sperau să obțină un post permanent, în baza notelor mari obținute la examenele de titularizare din ultimii 6-7 ani, sunt obligați să reia procedura printr-o nouă procedură. De la 1 aprilie, când a fost suspendată titularizarea pe  baza art. 253 din Legea Învățămîntului, declarat neconstituțional, clarificarea angajării pe perioadă nedeterminată a acestor profesori va reveni consiliilor de administrație ale școlilor. Ele vor decide dacă păstrează profesorul pe post cât timp acesta este vacant, în condițiile în care profesorul respectiv a obținut note de minim 7 la concursul de titularizare și la cel de definitivat. Odată decizia luată, contractul individual de muncă pe durata de un an al profesorului va fi transformat în contract individual pe perioada cât postul este viabil.

Profesorii depun dosarele în perioada 16-19 aprilie, la școlile unde sunt posturi titularizabile. Transformarea contractelor de muncă din perioadă determinată de un an, în contracte individuale de muncă pe perioada cât este viabil postul este la latitudinea consiliilor de administrație ale școlilor. Aceasta este, acum, forma legală găsită de Ministerul Educației pentru clarificarea situației profesorilor care nu au avut post permanent, după ce au promovat cu note mari examenele de titularizare și definitivat. Cererile profesorilor sunt analizate și soluționate de consiliile de administrație ale școlilor tot în perioada 16-19 aprilie.

Profesorii nemulțumiți de deciziile consiliilor de administrație ale școlilor pot depune contestații la Inspectorat, în perioada 18-24 aprilie. Modul cum au fost soluționate contestațiile de Consiliul de Administrație al IȘJ Neamț va fi făcut public în 25 aprilie. Ulterior, în perioada 6-13 mai vor fi emise deciziile de modificare a contractelor individuale de muncă pe perioada de viabilitate a posturilor pentru profesorii admiși.

La momentul când a fost suspendată angajarea pe perioadă nedeterminată, adică la 1 aprilie, în județ existau 47 de posturi vacante sau rezervate, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *