Rezultate remarcabile pentru elevi de la Informatică la un concurs la Moscova

Echipa de liceeni ai Colegiului Național de Informatică (CNI) Piatra Neamț, pasionați de robotică și matematică, s-au întors de la concursul “Scientia Unescamus”, de la Moscova, cu rezultate remarcabile. Elevii au participat la toate cele 3 secțiuni de concurs ale conferinței internaționale, alături de echipe la fel de puternice din Federația Rusă și din țări ale Comunității Statelor Independente, dar și din Italia, Spania, Turcia, Letonia, Lituania, Belarus, Cehia sau Liban.

La competiția de robotică, liceenii pietreni au obținut premiul I cu robotul pe care l-au creat. Echipa CYB3RG0DS care a urcat pe podium este formată din elevii Vasile Răzvan Radu, Adrian Onofrei, Andrei Alican, Marius Olaru, Cătălina Burlea, Roberta Irimia, Ștefan Filip, Ruben Duliba, George Temeș, Bogdan Brumă, Raul Tofan, Cristian Barna, Octavian Alexandru Felea, Mara Fron, Corina Tumurug, Ștefan Vasiliu-Constantin.

Premiul I a fost câștigat și la secțiunea de cercetări științifice și proiecte, de elevii Ștefan Agafiței și Octavian Apetrei, cu proiectul digital din cadrul programului Erasmus + “Gifted European Mathematicians”.

Filmul de scurt metraj cu tema Timpul, realizat de liceenii Ana Maria Botescu, Cristian Cojocărița și Ioan Grasu a obținut premiul II din secțiune. Pentru calitățile antreprenoriale dovedite, proiectul Erasmus+ “Groww Sinergee” prezentat în concurs de informaticienii pietreni Mircea Anghel, Ștefan Vasiliu-Constantin și Matei Biciușcă a obținut premiul III.

Conferința de la Moscova a fost organizată de High School 1517. Manifestarea internațională dă posibilitatea elevilor, studenților, profesorilor și oamenilor de știință din lume să interacționeze. Unul din principalele obiective ale conferinței este de a-i ajuta pe elevii și tinerii talentați să fie cunoscuți, dar și de a semnala nivelul de dezvoltare a potențialului intelectual al societății moderne. (C.I.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.