S-a modificat acordul Primărie-CJ pentru “reabilitarea şi modernizarea transportului ecologic”

Consilierii locali pietreni au avut în dezbatere la şedinţa de miercuri, 10 aprilie, documentele aferente modificării acordului de parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ, referitor la proiectul “reabilitarea şi modernizarea transportului ecologic” în municipiul Piatra Neamţ.

Potrivit referatului de aprobare ataşat HCL, “prin semnarea Acordului de parteneriat, modificat, UAT Municipiul Piatra Neamţ nu participă la cofinanţarea proiectului (cheltuieli eligibile) şi nici la acoperirea cheltuielilor neeligibile şi conexe”. Astfel, liderul de parteneriat, CJ Neamţ, va asigura contribuţia la cheltuieli eligibile (1.114.290,16 lei) şi la cheltuieli neeligibile (4.913.673,60 lei), valoarea totală fiind de 6.027.963,76 lei. Pe de altă parte, CL Piatra Neamţ va pune la dispoziţia liderului de parteneriat următoarele terenuri, în vederea amplasării unor staţii de încărcare electrică:

Strada

Suprafaţa conform extrasului de carte funciară (mp)

Suprafaţa necesară staţii de încărcare+Post trafo (mp)

1 Decembrie 1918

52.104

45.60

Piaţa Gării

347

45,60

Petru Movilă

43.502

43.20

Acordul de parteneriat fusese înregistrat la CJ Neamţ şi la Primăria Piatra Neamţ pe data de 20 decembrie 2018. “UAT Judeţul Neamţ, în parteneriat cu UAT Municipiul Piatra Neamţ a depus la finanţare Proiectul «Reabilitare şi modernizare transport ecologic», pentru care vizează obţinerea unei finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiţii 4e Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Proiectul a fost înregistrat la OI POR ADR Nord-Est în 24 decembrie 2018”, se mai precizează în documentele ataşate HCL. Tot în şedinţa de miercuri a fost discutată şi documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii. (M.N.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.