Secție de chirurgie endocrină la Spitalul Județean Neamț

Pacienții cu afecțiuni grave ale tiroidei, o boală atât de des întâlnită în zona noastră, ar avea șansa să rămână să fie tratați la Piatra Neamț. Dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț, vrea să înființeze o secție sau un compartiment de chirurgie endocrină. Din septembrie 2018, când a încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț, dr. Munteanu a operat mai multe astfel de cazuri grave, pacienți din Neamț care n-au mai fost trimiși la alte clinici din țară, dar și bolnavi din alte județe.

“Operații de tiroidă se făceau la Spitalul Județean de la Piatra Neamț, dar sporadic. Orice chirurg are în orgoliul său să opereze orice, însă este nevoie de un grad de excelență, de o experiență de măcar 2.000 de operații. De exemplu, eu am 7.000 de tiroide operate, inclusiv cancer tiroidian și tot am emoții de fiecare dată. Ideea mea este de a înființa la Piatra Neamț o secție sau un compartiment de chirurgie endocrină, inclusiv pentru glanda mamară, ovar, glanda suprarenală. Sunt mulți bolnavi în zona noastră și, ce este mai important, avem un compartiment de endocrinologie cu medici profesioniști”, a declarat dr. Codruț Munteanu.

Dezvoltarea unui compartiment de chirurgie endocrină la Piatra Neamț, în care inclusiv dr. Codruț Munteanu să opereze, ar putea fi pus în practică în curând. Răspunsurile primite de la juriști și de la CAS Neamț sunt favorabile. “Am așteptat un punct de vedere de la Resurse Umane, de la Juridic, de la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț – toate răspund că nu există nici un impediment în a opera. Voi face o adresă și către președintele Consiliului Județean Neamț  pentru un punct de vedere”, a adăugat managerul Spitalului Județean Neamț. (C.I.)

adolescenteen news

2 COMENTARII

  1. Domnule Director, pana a infiinta o sectie de chirurgie endocrina, va rog sa va ocupati de repararea aparatului de la oftalmologie din policlinica, pentru ca o banala prescriere de lentile ochelari nu se poate face in policlinica. Stai cu biletul de trimitere in mana si te uiti la afisul de la usa camerei 231.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.