Ce trebuie să facem pentru ca jocurile de noroc să rămână o simplă distracţie

Industria jocurilor de noroc este în plină expansiune la nivel global, la dezvoltarea acesteia contribuind, în primul rând, sectorul online. Din momentul în care internetul a pătruns în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, iar dispozitivele mobile au făcut posibilă accesarea acestuia în orice moment, jocurile de noroc au fost disponibile pentru toată lumea.

România este una dintre tările în care această industrie este una reglementată. De controlul activităţilor în domeniu şi de licenţierea operatorilor se ocupă Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc, dar şi alte instituţii care reprezintă interesele actorilor din industrie. În urma conlucrării între toţi cei implicaţi, a rezultat un mediu sigur şi stabil pentru jucători, iar pentru statul român a fost identificată o sursă care garantează fonduri importante la bugetul de stat. Noile legi după care funcţionează industria jocurilor de noroc acoperă toate situaţiile care au putut fi identificate şi nu mai lasă loc pentru sustragerea de la plata obligaţiilor catre stat, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani cu jocurile de bingo de la TV.

Dacă legislaţia este una de top, pentru a păstra jocurile de cazinou în sfera distracţiei este nevoie de disciplina jucătorilor. Primii care s-au implicat în lupta jucătorilor cu riscul de dependenţă au fost chiar operatorii din industrie. Spre exemplu, Vlad Cazino, un cazinou online cu specific românesc, pune la dispoziţia clienţilor săi ghiduri de cazino care să le permită înţelegerea modului de funcţionare a jocurilor, şansele de câştig, modalitatea în care pot folosi bonusurile şi premiile suplimentare pentru a avea un bun management al fondurilor.

Aceste ghiduri îi familiarizează pe jucători cu jargonul cazinourilor online, jackpoturile oferite de acestea, bonusurile şi câştigurile suplimentare, recompensele disponibile, rotiri gratuite, dar şi cu ABC-ul jocurilor: simbol wild, scatter, linii de plată, caracteristici, multiplicatori sau payout. O mai bună înţelegere a fenomenului reprezintă o modalitate sigură de a evita probleme legate de controlul acesteia.

Lumea cazinourilor a fascinat dintotdeauna. Dacă, în trecut, cazinourile erau doar pentru cei bogaţi,  cazinourile online au facut această lume disponibilă pentru toţi. Chiar şi jocul ocazional poate deveni problematic. De aceea, cazinourile online au creat departamente speciale care să evalueze riscul de dezvoltare a adictiilor pentru proprii jucători. Ele au aderat la asociaţii care promovează jocul responsabil şi şi-au instruit angajaţii pentru a oferi ajutor şi sfaturi celor afectaţi de ludomanie.

La Vlad Cazino vă puteţi testa profilul de jucător completând formularul din secţiunea Joc Responsabil. Testul de auto-evaluare vă va oferi îndrumări dacă există riscul unei posibile probleme. Pentru orice eventualitate, jucătorii au posibilitatea de a seta o limită de depunere, iar, în cazul în care consideră că este necesar, se pot auto-exclude pe perioade de 7 zile, 6 luni sau chiar definitiv. Mai mult, operatorul vă va facilita legătura cu asociaţii şi organizaţii care vă pot furniza ajutor profesional.

Studiile din ultimii ani arată că jucătorii români manifestă un risc scăzut de dezvoltare a dependenţei de jocurile de noroc.  Cazurile în care aceasta se manifestă sunt destul de rare. Rezultatul este urmarea măsurilor luate de toţi cei implicaţi: legiuitori, operatori şi aociaţii ale jucătorilor. Pentru a menţine situaţia sub control , este nevoie, în continuare, de eforturi din partea tuturor celor implicaţi şi de o mai bună informare a jucătorilor în legătură cu riscurile la care se expun.

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.