Copiii din Piatra Neamț aleargă pentru sănătate

Obezitatea afectează 12.223 de nemțeni. Din păcate, statisticile oficiale nu disting câți dintre acești bolnavi diagnosticați până la finele lunii martie 2019 sunt copii. Doar inițiativa compartimentului Promovarea sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț poate fi o dovadă că sunt tot mai mulți copii obezi.

În ziua de 22 mai 2019, copiii din patru grădinițe din municipiul Piatra Neamț vor face sport pe Stadionul Municipal în activitatea ce va începe la ora 10.30. Concursul este parte din manifestările dedicate Zilei Europene Împotriva Obezității din 18 mai. Pentru săptămâna viitoare, dr. Daniela Marcoci, șefa compartimentului Promovarea sănătății a programat mai multe sesiuni de prezentare a minimelor reguli de viață ce mențin sănătatea celor tineri, informații oferite de personalul medical din școli, de mediatorii sanitari și asistenții medicali comunitari. Întâlnirile vor avea loc la școlile gimnaziale 2 și „Elena Cuza” din Piatra Neamț, la grădinițele 13, 5, 9, 1 și la „Veronica Filip” din Piatra Neamț, la grădinița Văleni și la colegiile „Roman Vodă”, la „Petru Poni” și la „Danubiana” din Roman.

La nivel național, studii oficiale indică faptul că băieții cu vârste între 7 și 9 ani sunt mai predispuși la obezitate decât fetele, raport ce se menține și la adolescență.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *