Un nou episod din seria “la fotbal nu se filmează”

Un nou episod din seria “la fotbal nu se filmează” s-a derulat miercuri, 15 mai, la finala Cupei României-faza judeţeană. În rolul principal a fost, de această dată, unul dintre asistenţii delegaţi – Andrei Alexandru Roman. Spre deosebire de „telenovela” de la Răuceşti, de duminică, 5 mai, când observatorul Marius Nastasă a vrut să-l expedieze pe reporterul „Mesagerului de Neamţ” în tribună, cu tot cu camera video, asistentul de la finala Cupei României şi-a exprimat dorinţa să nu se filmeze deloc. Incidentul a fost soluţionat prin intervenţia preşedintelui AJF Neamţ, dl. Ioan Costin Toma şi a observatorului de arbitri, dl. George Ciprian Gheorghe. Remarcăm, de asemenea, poziţia celorlaţi doi membri ai brigăzii de miercuri – centralul Bogdan Florea şi asistentul Răzvan Andrei -, care nu s-au implicat în situaţia creată de colegul lor. Ce menţionează Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) despre activitatea presei la meciurile de fotbal:

Ce precizează ROAF despre prezenţa camerelor video la nivelul gazonului:

De asemenea, pentru o şi mai bună informare, furnizăm şi care sunt atribuţiile asistenţilor, conform Legilor Jocului, document întocmit de unica autoritate în domeniu – The International Football Asociation Board (IFAB):

Pentru amatorii de lectură, ROAF poate fi consultat AICI, iar IFAB – AICI.

Întrucât e posibil ca noi, fiind mai nepricepuţi, să ne fi rătăcit între atâtea reguli, regulamente, comitete şi comiţii, „Mesagerul de Neamţ” solicită, în mod oficial, Comisiei Judeţene de Arbitri să facă precizările regulamentare necesare în legătură cu evenimentul de miercuri, de la finala Cupei României-faza judeţeană. O solicitare similară va fi adresată şi Comisiei Centrale de Arbitri. (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *