Declarația viceprimarului bătut de Uță: ”Mi-a tras câteva palme și mi-a învinețit un ochi”

Ion Irimescu, viceprimarul de Ceahlău, care a fost bătut de Vasile Viorel Uță, fără niciun motiv, este considerat de săteni un om de treabă, care încearcă să ajute pe fiecare. În ziua de 14 mai, viceprimarul a auzit gălăgie din biroul contabilei, care este alături de biroul său și s-a dus să vadă ce se întâmplă.

Era Uță, care îi cerea contabilei să-i calculeze nu știu ce formulă, că-i trebuia lui atunci, pe loc. Femeia i-a explicat că are treabă și nu are timp de pierdut cu calcule care nu folosesc nimănui. El a început să răcnească și, cum știu la ce să mă aștept din partea lui, m-am gândit că poate o atacă sau se apucă de rupt hârtiile din birou. M-am dus să o apăr, dar n-am apucat să spun nimic că a și sărit la mine, mi-a tras câteva palme, mi-a învinețit un ochi și a fugit. Am sunat la 112 și am auzit pe urmă că l-a prins poliția. Tare mi-e să nu mă întâlnesc cu el din nou în seara asta, că data trecută când i-a bătut pe preot și pe dascăl n-a fost arestat. Mai am un proces de ultraj cu el, pentru că a sărit la mine cu ranga. M-am dus, cu doi oameni, să pună catargele (grinzile de susținere) pentru un pod și el era supărat că nu sunt catarge de care voia el. A sărit și la mine și la oamenii cu care eram. Are istorii multe. L-a bătut și pe tehnicianul de urbanism din primărie, are proces și cu un vecin de-al lui căruia i-a rupt un picior cu toporul, e pericol public omul ăsta”.

  • Mama lui Uță a murit de 3 săptămâni și este încă la morgă

Mama lui Viorel Uță a murit, în Vinerea Paștelui, la Spitalul de la Bisericani, după un chin provocat de o boală incurabilă și dublat de faptul că fiul ei o bătea constant ca să-i ia pensia. Tot satul știa de faptul că femeia este maltratată, dar ea nu se plângea nimănui, iar în ultima vreme nici măcar nu mai ieșea din casă. În ziua în care a murit, personalul spitalului i-a anunțat fiul, însă acesta a refuzat să o ia acasă și s-o îngroape afirmând că este vina doctorilor, motiv pentru care i-a și reclamat.

Maria Anton, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani a declarat că mama lui Uță a fost internată la paliative, din cauză că suferea de o boală gravă. „A fost pentru prima dată internată la noi, la Îngrijiri Paliative și a decedat în Vinerea Mare, pe 26 aprilie. Fiul n-a vrut să-și ia mama, a vrut necropsie, spitalul a anunțat poliția și s-au făcut formele legale necesare. Corpul femeii decedate a fost transportat la morgă, la Medicina Legală din Piatra Neamț. Nu știu de ce a vrut necropsie, fiindcă având în vedere diagnosticul… Dacă nu avea posibilități să-și înmormânteze mama, putea să ne spună și ne ocupam noi, așa cum am mai făcut și cu alți pacienți fără familie sau fără posibilități”.

C.M.; C.I.

pietricica turism

1 COMENTARIU

  1. ”Tot satul știa de faptul că femeia este maltratată”.
    Felicitări pentru civism, oameni buni!
    Felicitări serviciilor de asistență socială!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.