Deși a declarat-o incompatibilă, Înalta Curte o menține în funcție pe Cristina Păvăluță

Au trecut două luni și jumătate de când Înalta Curte de Casație și Justiție a declarat-o incompatibilă pe Cristina Păvăluță, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, prin respingerea recursului formulat împotriva deciziei Curții de Apel Bacău. În mod normal, odată cu hotărârea instanței, care confirmă, practic, raportul ANI, Cristina Păvăluță ar fi trebuit să-și piardă funcția. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, pentru că hotărârea Înaltei Curți nu a fost redactată. Și nici nu există vreun termen limită care să-i oblige pe judecători să-și motiveze decizia. Abia după redactarea hotărârii și comunicarea ei către părțile implicate în proces, se vor pune în practică dispozițiile instanței.

Cristina Păvăluță a fost declarată incompatibilă în noiembrie 2015, după ce inspectorii ANI au stabilit că, în perioada 22 aprilie 2013 – 28 ianuarie 2015, ea a deținut, ”simultan cu funcția publică de Director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, și funcția de membru în Consiliul de Administrație al S.C. PARKING S.A. (societate de interes local la care Consiliul Local Piatra Neamț este acționar majoritar, cu o cotă de participare la capitalul social/beneficii de 69,51%)”.

Directoarea DGASPC Neamț a atacat raportul ANI în instanță, însă Curtea de Apel i-a respins acțiunea, iar soluția a fost menținută și la Înalta Curte.

Cristina Păvăluță a mai ”interferat” cu ANI și în anul 2017, când inspectorii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț în legătură cu ”posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală”.

Inspectorii  ANI au constatat că directorul general al DGASPC Neamț ”a încheiat un contract cu S.C. Olimpus Trade S.R.L. (societate reprezentată de către un administrator cu care persoana evaluată se afla la acel moment în raporturi de muncă într-o altă societate, respectiv S.C. Parking S.A.), această societate având calitatea de executant al lucrării «Lucrări de confecționare și instalare ansamblu uși PVC exterior», în valoare de 98.788 lei”. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *