FOTO Apele produc necazuri la Borca, Farcașa și Dreptu

pietricica turism

Precipitațiile căzute în ultimele două zile au făcut problemele la Borca, Farcașa și Poiana Teiului.

Primarul comunei Borca, Ovidiu-Geo Niță, a declarat: ”Dacă nu aș fi stat cu utilajele o zi și o noapte pe cursurile de apă, am fi avut necazuri ca anul trecut, mai ales pe pârâurile Borca și Sabasa. La fel, și în satul Soci, unde avem doi torenți care provoacă mari necazuri atunci când plouă”.

În comuna Farcașa, situația este asemănătoare cu a vecinilor de la Borca: ”Am avut necazuri cu alunecările de teren în satul Farcașa, apoi, pe cursul unui afluent al pârâului Stejaru, s-au înfundat vreo două podețe, iar apa a ieșit pe drum. La Frumosu, pe torentul Vârlanu, cu toate că a fost modernizat în anii trecuți, acum apa a ieșit pe drumul național. Cauza: înfundarea podețului de scurgere a apei în râul Bistrița. Noi am tot trimis adrese la Drumurile Naționale, ca să intervină în curățarea respectivului podeț, dar lucrarea a fost amânată. Zilele trecute, apa a trecut drumul, provocând teamă conducătorilor auto. Acum mare parte dintre probleme s-au rezolvat, în comună sosind și specialiștii de la Apele Române”.

În comuna Poiana Teiului, apele Bistriței au rupt din zona de protecție, mai ales în apropierea satului Dreptu, existând pericolul prăbușirii parapeților de protecție, dar și a covorului asfaltic în apele Bistriței.

Imagini de la Stejaru:

Constantin NEGRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.