FOTO Parcări gratuite, despre care puţini oameni au habar

Deși în orașul turistic Piatra Neamț problema parcărilor este una reală, există astfel de facilităţi, chiar gratuite, în centrul orașului, despre care puţini oameni au habar. Acestea se află în proximitatea Hotelului Central Plaza și aparțin Centrului de Informare și Promovare Turistică Piatra Neamț. Este vorba de un perimetru împrejmuit, care include 10 locuri pentru autoturisme și două pentru autocare. Cetățenii orașului sau turiștii nu au habar de existența acestei facilităţi, pentru simplul motiv că nu există nici un indicator care să informeze potențialii beneficiari. Doar cei care intră în centrul de informare să discute cu angajații pot afla despre această posibilitate de parcare. Dacă li se spune!

Până de curând, la barieră era un angajat, care emitea tichete și încasa banii, dar, cu o ștampilă de la un consilier al centrului, se putea anula plata. Conducerea hotelului a decis, însă, să înlocuiască angajatul de la barieră cu un bancomat electric. După această schimbare, timp de câteva săptămâni, în care la parcarea ”gratuită” se plăteau 3 lei pe oră, angajații centrului de informare au fost nevoiți să găsească o soluție pentru această problemă. Acum la barieră se emite un tichet, care trebuie prezentat angajaților centrului de informare și ”confirmat” printr-o hârtie cu ștampila unității și ora exactă a parcării. La plecare, turistul trebuie să meargă cu acea hârtie la recepția hotelului, și dacă nu a depășit 6 ore, nu plătește nimic.

Consilierul Dan-Marius Sezonov, angajat al centrului de informare, are o părere clară despre modul în care ar trebui amenajată parcarea: ”Ar fi trebuit făcut altfel, dacă noi avem intrarea aici, și locurile de parcare în spate, normal că turistul nu are de unde să știe despre această facilitate. Firesc ar fi ca locurile din fața centrului să aibă intrare separată din stradă, iar turiștii să fie îndrumați către noi printr-un indicator, ceva.” (B. C.)

N.R.: Imediat după ce am a început documentarea, a apărut o bandă de demarcare a parcărilor gratuite, care nu a fost pusă de cei de la centrul de informare. Cine a amplasat-o, a avea vreo autorizație prin care să interzică accesul?

reclama psd

1 COMENTARIU

  1. Una mai buna. Stiati ca pe DN-urile care traverseaza orasul municipalitatea nu avea voie sa infiinteze parcari cu plata? Exemplul cel mai elocvent este Bdul Traian. Iar primaria are hartie de la Drumurile Nationale prin care se solicita desfiintarea parcarilor cu plata. Iar primarul si compania tac chitic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.