Târgu Neamţ: Muzică folk în Cetatea Neamţ

Joi, 2 mai, prima zi a Festivalului Internaţional B Zone Folk Târgu Neamţ s-a desfăşurat la Cetatea Neamţ. În prezenţa primarului Daniel Harpa, alături de soţia sa Nadia, în prezenţa city-managerului Geanina Fedeleş şi a multor cetăţeni din urbe, atmosfera a fost animată de prezenţa Străjerilor Cetăţii, de cavaleri şi domniţe, în perfectă simbioză cu recitalurile excepţionale ale unor artişti consacraţi ai muzicii folk, cum ar fi Dan Vană, Mircea Vanca, Walter Ghicolescu, Adrian Beznă, Ovidiu Mihăilescu, Nicu Zota, Cătălin Stepa, Krypton Unplugged, Ocru şi Ştefan Denvar Project (Bulgaria) & Sorin Minghiat. O prezenţă inedită şi frumoasă a fost cea a sopranei Clara Topliceanu, de loc din comuna Vânători-Neamţ, care a încântat publicul cu vocea ei.

„Suntem o mână de oameni care am venit cu drag la acest festival. Pentru toate eforturile făcute de Consiliul Judeţean Neamţ şi de către Primăria Târgu Neamţ aş vrea să aplaudaţi, pentru că totul s-a făcut într-un timp foarte scurt şi foarte bine. Ar fi păcat să nu ne simţim bine cu toţii. Vor fi trei zile de muzică bună, în centrul oraşului. Muzica folk înseamnă prietenie, înainte de toate”, a transmis artistul Adrian Beznă.

La finalul serii primarul Daniel Harpa a exprimat câteva impresii: „A fost o seară minunată, cu muzică frumoasă şi oameni frumoşi. Îi felicit pe artişti pentru prestaţia lor, îi felicit şi pe cei care au dorit să asculte aceste melodii frumoase în Cetatea Neamţ. Îi invit pe toţi târgnemţenii, şi nu numai, ca vineri, sâmbătă şi duminică să fie prezenţi în centrul oraşului, mai exact în Piaţa Adormirii Maicii Domnului, să se bucure de melodiile unor mari artişti ai ţării”. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.