Lucrări de 350.000 lei întârzie din cauza unei sesizări adresată Spitalului Județean

Lucrări de igienizare în sălile de operații ale Ortopediei, în valoare de 350.000 de lei, nu pot începe din cauza unei sesizări adresate Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Un nemțean care, teoretic, n-are nici o legătură cu contractarea lucrărilor, dar se pare că are un interes, a trimis spitalului o sesizare privind inadvertențe tehnice în caietul de sarcini. Chiar dacă nici una din cele trei firme care au depus oferte și nici firma care a câștigat, din 6 mai, lucrarea, nu a reclamat nimic în acest sens, igienizarea nu poate începe, fără un răspuns la cele reclamate.

Așa că, acum, conducerea spitalului așteaptă clarificări de la proprii angajați. „Am solicitat răspuns de la serviciul Achiziții și de la serviciul Tehnic în data de 10 mai, deocamdată nu am primit punctul de vedere al specialiștilor noștri. Cred că astăzi (n.r. – 14 mai 2019) ar cam trebui să ne parvină aceste răspunsuri. Trebuie clarificate problemele tehnice sesizate de semnatarul acelei adrese, întrucât altfel nu se poate semna contractul cu firma câștigătoare”, a declarat juristul Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. După ce se va face lumină în chestiunile tehnice, nu mai rămâne decât să se semneze contractul cu firma care a câștigat lucrările și care are 60 de zile la dispoziție.

Acum o lună de zile, mai exact din 15 aprilie, sălile de operații ale Ortopediei, Chirurgiei plastice și Urologiei (endoscopie) au fost închise în urma controlului Direcției de Sănătate Publică Vaslui, care a constatat, printre alte multe nereguli, că apa nu este sterilă. În plus, spitalul a fost amendat cu 10.000 lei. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *