”Politica este mai grea decât carnea de porc!”

pietricica turism

Cu puțin înainte de prânz, la secția 486 din Zănești, era mare aglomerație, dar lumea aștepta liniștită să-i vină rândul la votare, chiar dacă unii aveau prunci în brațe. Pare-se că aici nimeni nu s-a grăbit să voteze, parcă așteptând să-l vadă întâi pe preot exercitându-și dreptul electoral.

Părintele Cristian Melinte, paroh al Bisericii ”Sfânta Treime”, era deja în cabină. A ieșit, a schimbat câteva vorbe cu cei prezenți și-a declarat că își dorește stabilitate:

Îmi doresc ca noii parlamentari, care ne vor reprezenta țara în Parlamentul European, să aducă stabilitate. Îmi doresc ca tinerii noștri să se întoarcă acasă. Fără tineri, nu avem continuitate. Fără continuitate, dispărem ca națiune, ca țară. Ne dorim ca toate cele care sunt aici să rămână aici și cele care au plecat să se întoarcă. Așteptăm fapte, fiindcă vorbe tot auzim de 29 de ani. Din păcate, politica e mai grea decât carnea de porc și până acum n-am avut decât dezamăgiri. Așteptăm să mai fie și unii care să ridice România și poporul român acolo unde le este locul”.

Părintele a votat și la referendum. Din responsabilitate: ”Am votat și pentru referendum, fiindcă suntem români și trebuie să votăm, pentru a ne face datoria. Am votat, chiar dacă inițiatorii referendumului acesta au fost împotriva referendumului pentru familia tradițională pe care Biserica l-a susținut. Trebuie să ne facem datoria de cetățeni, să mergem mai departe, pentru că poate unii dintre noi am fost dezamăgiți, dar n-am îndemnat pe nimeni să nu voteze. Ca cetățean, trebuie să-i înveți pe toți cetățenii importanța votului, a familiei, a țării în care trăiești. Ca preot, datoria mea este să-i învăț despre cele sfinte și nu despre politică”. (Cristina IORDACHE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.