Roman: Din patru părinți, doar unul a vrut să știe cu ce i s-a intoxicat copilul  

Patru adolescenți, cu vârste de 12 și 13 ani, din Roman, au ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută.

Copiii au fost aduși de părinți la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman, în seara de 30 mai 2019. Starea lor era gravă și fiindcă, inițial, medicii n-au știut ce au băut copiii, li s-a administrat tratamentul adecvat simptomelor: „În seara de 31 mai 2019, în jurul orei 18, patru copii cu vârste de 12 și 13 ani, două fete și doi băieți, au fost aduși de părinți la CPU, cu simptome de grețuri, vărsături, nu vorbeau coerent, vedeau dublu, aveau amețeli. Li s-au acordat în CPU îngrijiri, tratament simptomatic, au fost ținuți sub supraveghere, după care au fost direcționați la Pediatrie pentru o consultație de specialitate. Medicul de gardă de la Pediatrie a ridicat suspiciunea de intoxicație cu o substanță necunoscută. Dar, fiindcă noi nu avem laborator toxicologic pentru a efectua teste toxicologice, li s-a oferit părinților posibilitatea de a merge cu copiii, cu ambulanța la Iași, pentru aceste teste. Doar părinții unui copil au acceptat și au mers la Iași, unde diagnosticul a fost de intoxicație cu alcool și benzodiazepine. Benzodiazepinele sunt substanțe care se utilizează în tratamentul psihiatric”, a declarat dr. Oana Onu, director medical al SMU Roman.

Medicul pediatru a anunțat apoi poliția despre caz, fiindcă și diagnosticul de la Iași i-a confirmat suspiciunea. „Doamna doctor din Pediatrie a anunțat Poliția despre acest caz fiindcă, în declarațiile lor, copiii au spus că un adult le-ar fi oferit să bea, în timp ce erau pe malul Moldovei”, a declarat dr. Oana Onu, directorul medical al SMU Roman.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului de Ambulanță Neamț, transferul copiilor de la CPU Roman la secția Pediatrie a spitalului din Roman s-a făcut la ora 23.12, cu patru echipaje cu asistent medical: o fetiță a fost dusă și apoi preluată din secția Pediatrie și transferată la Iași, iar ceilalți trei copii au fost predați personalului medical din secția Pediatrie. Copiii au fost ținuți sub observație în secție până dimineață, potrivit dr. Oana Onu.

În urma sesizării, polițiștii au demarat cercetări pentru a stabili împrejurările și dacă s-a comis vreo infracțiune, potrivit Georgianei Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. Se pare că cel care i-a atras pe copii să consume din combinația distructivă este un tânăr de 20 de ani, pe care copiii îl cunosc.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *