Uși închise pentru Ionel Arsene la Bacău

Aflat la primul termen mai serios la Tribunalul Bacău, procesul în care Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, este judecat pentru fapte de corupție, s-a desfășurat  la cererea avocatului lui Arsene, cu ușile închise.

Avocatul Ciolacu a motivat că expunerea în presă a unor declarații ale martorilor ar putea influența pe ceilalți martori. Judecătorul d la Bacău s-a dovedit mai înțelegător din acest punct de vedere și a obținut poate cel mai dorit rezultat. Este vorba despre audierea lui Gheorghe Ștefan, fostul primar de Piatra Neamț, cel care afirmă că i-a dat lui Ionel Arsene o sumă mare de bani pentru ca acesta să intervină la cineva de la Agenția Națională de Integritate, ca apoi să fie declarat incompatibil Culiță Tărîță, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, cu care cei doi erau în conflict.

Pe vremea când procesul s-a desfășurat la Piatra Neamț cererea avocatului a fost refuzată, judecătorul nemțean considerând că toate drepturile lui Ionel Arsene erau respectate și că, probabil, era bine ca populația să afle în urma unor relatări prestate sub jurământ care era nivelul la care se desfășura ”lupta politică” și care erau mizele acestei lupte.  (M.N.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *