Sfânta indolență de la Inspectoratul Școlar Neamț

Mâine, elevi și părinți interesați știau că va avea loc proba de aptitudini la liceele vocaționale și la cel unde se vor preda limbi străine intensiv. O federație sindicală, în general bine informată, a anunțat că întreg calendarul va fi decalat, din cauza unui ordin de ministru.

După publicarea materialului ”Abramburica din învățământ continuă”, la redacție au sunat mai mulți părinți, care ne-au anunțat că la cel puțin un liceu important din Piatra Neamț li s-a spus că proba se amână. Am sunat la respectivul liceu și, spre surprinderea noastră, ne-au precizat că, exact cu jumătate de oră înainte, au fost anunțați că se revine la vechiul calendar.

Inspectorul general Elena Laiu, cea care spunea că nu are nimic de la Minister cu două ore înainte, a confirmat că ar fi primit precizări în acest sens. Și a râs când i-am cerut detalii. Este râsul caracteristic al cuiva cu funcție de răspundere în fața unor elevi și părinți, pe care n-a catadicsit să-i anunțe nici măcar pe site-ul instituției, dacă mai crede cineva în ea.

La ora 11.20 pe site-ul Inspectoratului nu există nici un fel de precizare pentru toți cei interesați

Pentru părinții care așteaptă cu sufletul la gură să știe dacă mâine, 15 mai, copiii lor dau sau nu probele de aptitudini, înroșesc telefoanele de la secretariatele liceelor, aducem noi respectiva precizare: probele de aptitudini și admiterea la licee se desfășoară după calendarul pe care-l cunoștea toată lumea. (V.B.)

3 comments

 • Ana

  mai 14, 2019 at 1:17 pm

  Pentru informare incorectă (dezinformare, ziceți-i cum doriți) nu poate fi nimeni dat în judecată?
  Să presupunem că sunt elev la 120 km de Piatra Neamț și aș vrea să dau admitere la un liceu vocațional și aflu abia a doua zi (adică mâine) că trebuie să mă prezint la examen.
  Este că am fost fentat? Mă teleportez ca să ajung la Piatra Neamț în timp util?
  Niște nesimțiți care-și bat joc de oameni.
  Știți ce-ar merita?
  Să nu se prezinte NIMENI la niciun examen.

  Răspuns

 • Ursul maro

  mai 14, 2019 at 1:27 pm

  Laiu e un inspector responsabil.

  Răspuns

 • Mihaela

  mai 15, 2019 at 7:46 am

  E publicat in Monitorul oficial? Nu. Atunci pe ce v-ati bazat? Pe radio sant? Ca sa citam dintr -un clasic celebru: Fiti profesionisti, ce dracu!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *