Conflictul chirurgilor de la Piatra Neamț ajunge la Ministerul Sănătății

Revenit astăzi, 14 mai, din concediul de odihnă, dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț spune că nu s-a tranșat conflictul cu chirurgii pietreni. Răspunsul primit de la Consiliul Județean Neamț, după ce dr. Ioan Gabriel Manea, șeful secției Chirurgie, a pus oficial în fața consiliului de administrație al spitalului problema legalității activității de chirurg a managerului Munteanu, pare să nu fie concludent. Nu este clar dacă cele câteva rânduri din adresă sunt ambigui, deși fac referire la clauzele contractului de management și la legea Sănătății. Ori faptul că documentul nu este semnat și de compartimentul Juridic al CJ-ului.

Cert este că, în acest moment, în conflictul dintre chirurgii pietreni, care invocă faptul că operează în baza unui concurs pe post, și chirurgul Codruț Munteanu este nevoie de un răspuns clar. Managerul spitalului județean spune că va trimite un memoriu la Ministerul Sănătății pentru un punct de vedere juridic în chestiune, câtă vreme și alți manageri din țară pot opera.

“Dacă e nevoie să dau concurs pentru a putea opera la Piatra Neamț, voi da concurs! Postul meu de medic primar chirurg în secția Chirurgie este încă vacant. Acum formulez un memoriu pe care să-l trimit Ministerului Sănătății, pentru ca prin juriștii de la București să avem un răspuns clar”, a precizat dr. Codruț Munteanu, care adaugă faptul că, până la izbucnirea conflictului, a operat în baza contractului încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamț. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *