USR în campanie electorală: plângere penală împotriva societății Troleibuzul

În plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, Uniunea Salvați România își face simțită prezența și în Neamț, cel puțin la nivelul comunicatelor de presă. Este vorba despre unul venit de la deputatul Iulian Bulai, care ne anunță că a făcut plângere penală împotriva societății de transport Troleibuzul SA , deoarece asta ar fi închiriat ”cel puțin două autobuze” celor de la PSD pentru transport persoane la mitingul de la Iași. Cum situația a fost lămurită  la momentul respectiv ( amănunte aici)  publicăm comunicatul, cu precizarea că un contract comercial este totuși un contract. Interesant ar fi fost ca USR să facă un miting undeva prin Moldova, poate chiar la Iași și să fie refuzat de Troleibuzul dacă ar fi solicitat închirierea măcar a unui mijloc de transport. (V.B.)

”Plângere penală împotriva societății de transport public din Neamț, pentru folosirea autobuzelor la mitingul PSD de la Iași

Deputatul USR de Neamț Iulian Bulai a depus astăzi o plângere penală, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, privind folosirea a cel puțin două autobuze aparținând societății nemțene de transport public local Troleibuzul SA, pentru deplasarea unor persoane, angajați ai societății, la mitingul PSD de la Iași. Este doar unul dintre cazurile, documentate de membrii USR Neamț, în care instituții și societăți de stat din județ au folosit resursele publice pentru a duce oameni, de la elevi de liceu la angajați, la manifestarea de campanie a lui Liviu Dragnea.

Pe 8 mai, cu o zi înaintea mitingului PSD de la Iași, a apărut pe site-ul companiei și în presa locală o știre privind intrarea în revizie tehnică urgentă a unor autobuze aparținând SC Troleibuzul SA, aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț. În mediul public a început să circule vestea că, de fapt, autobuzele ar urma să plece la Iași. Ca urmare a postării de Facebook făcute de deputatul USR Iulian Bulai în aceeași seară, anunțurile privind revizia tehnică de urgență au dispărut de pe paginile respective.

În dimineața de 9 mai au plecat, totuși, la Iași două autobuze aparținând SC Troleibuzul SA, care apar în mai multe filmări făcute pe drumul spre Iași. În autobuzele respective s-au aflat angajați ai societății Troleibuzul, personal TESA, controlori etc. Legalitatea acestei acțiuni, participarea voluntara sau nu a angajaților, pontarea lor pentru ziua respectivă urmează să fie stabilită de organele competente. Îi încurajăm pe toți cei care au fost și sunt folosiți în scopuri electorale împotriva voinței lor să iasă public și să spună aceste lucruri“, a declarat Florin Zaharia, vicepreședintele Filialei USR Piatra Neamț.

Deputatul Iulian Bulai a declarat: „Am făcut această plângere penală fiindcă mi se pare absolut inacceptabil ca PSD să folosească instituțiile de stat pentru mitinguri de partid, deturnând resurse și forțând angajați publici să pozeze în susținători de partid. Să fii angajatul unei instituții publice nu înseamnă să fii la dispoziția partidului la putere și nici să fii umilit și șantajat cu propriul loc de muncă. Societatea de transport local nu e firma privată de autocare a președintelui Consiliului Județean, iar nemțenii nu plătesc taxe ca să aibă PSD cu ce organiza mitinguri electorale. Sper ca Parchetul să ancheteze această situație și am speranța că tot mai mulți nemțeni se vor opune și vor protesta împotriva manipulării și a șantajului“.

N.R.: Este interesant că, prin atitudine, USR se situează de multe ori, la extreme greu de înțeles. Dacă filmările cu telefonul din parlament pot fi înțelese, o plângere penală doar pe spusele cuiva, fără o minimă verificare a lucrurilor, pare mai mult o șarjă electorală, din dorința de a menține atenția publicului, decât o chestiune tratată cu seriozitate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.