Actorul Vlad Ivanov vine la proiecția de gală a filmului “Apusul”, de la Piatra Neamţ

pietricica turism

Actorul Vlad Ivanov vine marți, 18 iunie, de la ora 20:00, la Cinema Mon Amour, la proiecția de gală a peliculei “Apusul/Sunset”. Artistul va răspunde întrebărilor publicului după terminarea filmului. Biletele sunt disponibile AICI.

Un amplu interviu publicat anul trecut în aprilie, aici.

“Înainte să-l joace pe Oszkar Brill în «Apusul/Sunset», Vlad Ivanov a jucat în filmul «Hier», al maghiarului Balint Kenyeres. În 2016, a avut apariții în trei filme selectate la Cannes: «Toni Erdmann» de Maren Ade, «Bacalaureat» de Cristi Mungiu și «Câini» de Bogdan Mirică. Câștigător al Premiului Criticilor din Los Angeles, pentru excepționala interpretare a doctorului Bebe în «4 luni, 3 săptămani și 2 zile», versatilitatea lui Vlad Ivanov l-a poziționat drept unul dintre cei mai buni actori ai Europei. La fel ca în cinematografie, Vlad Ivanov este un actor de teatru recunoscut, primind nenumărate premii și în țară pentru munca depusă în ambele domenii”, se precizează în comunicatul de presă al Voodoo Films.

“După succesul răsunător pe care l-a avut cu debutul său «Fiul lui Saul/Son of Saul», pentru care a obținut Oscarul pentru Cel mai bun film străin, László Nemes revine cu «Apusul/Sunset», prezentat în premieră la Veneția în 2018 unde a câștigat premiul criticilor FIPRESCI. Păstrând predilecția pentru subiecte puternice, spații și timpuri istorice, regizorul maghiar pătrunde în universul unei civilizații la răscruce: Budapesta anului 1913. Filmul spune povestea tinerei Irisz Leiter (Juli Jakab), care ajunge în capitala Ungariei sperând să se angajeze croitoreasă în legendarul magazin de pălării care a aparținut răposaților ei părinți. Cu toate astea, este refuzată de Oszkár Brill (Vlad Ivanov), noul proprietar. În timp ce magazinul se pregătește de vizita unor oaspeți extrem de importanți, un domn o abordează pe Irisz căutându-l pe un anume Kálmán Leiter. Tânăra alege să meargă pe urmele lui Kálmán, unica ei legătură cu un trecut pierdut”, potrivit aceleaşi surse.

“Acest film este mărturia declarației mele de dragoste pentru cinema, la aproape un secol după filmul plin de speranță al lui Murnau, «Sunrise», căruia-i aducem un omagiu. Sper ca «Apusul» să poarte în el unele dintre întrebările filmului lui Murnau. Rădăcinile mele europene m-au făcut să îmi pun întrebări despre epoca în care trăim, cea în care au trăit strămoșii noștri și despre ceea ce va urma. În lumea noastră modernă tindem să uităm impactul puternic al dinamicii istoriei, și în iubirea noastră fără margini pentru tehnologie și știință, parcă uităm cât de aproape de distrugere ne pot aduce acestea. Cred că trăim într-o lume care nu e foarte diferită de cea de dinaintea Marelui Război din 1914. O lume complet oarbă față de forțele de distrugere își începe decăderea din interior. Pentru noi, istoria e acum…”, a menţionat regizorul László Nemes. Trailerul oficial al peliculei:

“Apusul/Sunset” va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 21 iunie și va putea fi văzut în București, Botoșani, Bistrița, Iași, Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Sfântu-Gheorghe, Bârlad, Brașov, Lugoj, Pitești, Satu Mare, Târgu-Mureș, Reșița, Caransebeș, Toplița, Petroșani, Slobozia şi Arad. (M. CONSTANTINESCU; FOTO&VIDEO: Voodoo Films)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.