Capacul nărăvaș care a făcut str. Petru Movilă să explodeze

pietricica turism

Pe str. Petru Movilă se circulă din nou pe un singur sens. De data aceasta, motivul este cât se poate de temeinic: a pocnit asfaltul. Un asfalt care, trebuie precizat, a fost pus cu simț de răspundere, grație supravegherii europene din proiectul de reabilitare de acum câțiva ani.

Problema este că, de obicei, sub asfalt se găsesc și niște conducte, prin care fie trece apa de băut, fie apa de spălat, fie apa de ploaie. Exact în locul unde asfaltul a făcut poc se găsește un cămin colector de pluviale, care adună tot ce curge dinspre str. Humăriei. Cei care administrează, în prezent, pluviala municipiului, în speță societatea Publiserv, au observat că, din când în când, capacul respectivului cămin se ridica, prin forțe neidentificate. Supărați, au decis să intervină, nu doar cu schimbatul capacului, ci și cu postamentul de beton (plafonul) care îl susține.

Dedesubt au observat ceva care ar fi trebuit să dea de gândit oricărui specialist trecut cât de cât prin școală: în cămin, apele veneau pe o conductă de 600, iar evacuarea se făcea pe una de 200. Când venea apă multă, sigur că împingea capacul în afară. Odată schimbat plafonul și pus alt capac, temeinic, probabil chiar sudat, ca să nu mai sară, surplusul de apă, cu presiunea aferentă, și-a căutat loc de ieșire.

Gheorghe Triboi, directorul Publiserv, a declarat că se duce la primărie, la dl viceprimar, să caute soluție pentru capacul nărăvaș, pentru că, de intervenit, ar trebui să intervină firma care a executat asfaltarea str. Petru Movilă. Asta ar însemna Pa&Co, a dlui Cășuneanu. Dacă lucrarea mai e în garanție. Dacă nu, cade tot în sarcina Publiserv, pe banii primăriei.

În așteptarea soluției miraculoase a dlui viceprimar, rămâne doar ca, și aici, ca de atâtea ori în trecut, să se organizeze loc de pelerinaj și făcut fotografii pentru Facebook. (M.N.)

FOTO: Bogdan Călian

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.